Home / Ľudia / Zverstvo v nás

Zverstvo v nás

Aj vy sa občas pýtate, ako je niekto schopný vykonať to či ono? Nejde Vám do hlavy nezdravá honba za peniazmi, ktorú sprevádza krviprelievanie a túžba po moci? Už snáď miliónkrát sme sa mohli presvedčiť o zverstve, ktoré sa ukrýva v ľuďoch. Zverstvo je možno prislabé slovo na to, aby sme ním vyjadrili krutosť, ktorej je človek schopný, pretože tá nemá so zvieratami nič spoločné. V tomto jednoducho vynikáme. 

Jedným z mnohých príkladov „diabolských duší“ je aj ázijsko-americký pár Matthew a Grace Huang. Obaja žijú a pracujú „v krajine Perzského zálivu“, v Katare. Minulý rok boli zatknutí a postavení pred súd kvôli podozreniu z vyhladovania jedného z osvojených afrických detí. Neskôr mali údajne v pláne ponúknuť ich orgány „na trhu“. 8-ročná dcéra Gloria bola veľmi podvyživená a liečila sa na mentálnu poruchu. V jej prípade sa vlastne oproti domovu akoby nič nezmenilo. Žila síce v bohatej rodine, ale nedostávala svoj prídel jedla. V januári 2013 zomrela. Ďalšie dve deti rodiny Huang boli prevezené do sirotinca, no nakoniec odcestovali do Spojených štátov za príbuznými. Katarský prokurátor nechápe, prečo si americký pár ázijského pôvodu vybral do svojej opatery práve africké deti. Zastáva názor, že im bolo zámerne zadržiavané jedlo a „rodičia“ ich nechali pomaly umierať. Obhajoba sa bráni, že celý proces je založený na kultúrnom nedorozumení. V Katare sú totiž zmiešané rodiny a adopcie takmer neznámou skutočnosťou.

Ako sa do celej záležitosti zaplietol „obchod s orgánmi“. Možno to znie bizarne, ale nie je to zase až taký nezmysel.

Veronique Compion-Vincent, odborníčka na túto problematiku, zaznamenala vo svojej knihe „Organ Theft Legends“, že takéto pseudo-adopcie sa dejú bežne. Deti opustia chudobnú krajinu a veria, že ich čaká lepšia budúcnosť. No v skutočnosti odchádzajú, aby za okamih skončili na operačnom stole, kde ich neraz i fušerský „mäsiar“ nazývajúci sa chirurg „pripraví na predaj”. Na konci teda nie je happy end, ani milujúca rodina, iba tma. Ich orgány skončia ako „náhradné diely“ pri rôznych transplantáciách. Príbeh rodiny Huangs sem zapadá dokonale. Bohatý americký pár si adoptuje chudobné africké deti z Ghany, ktoré nebudú takpovediac nikomu chýbať.

Matthew Huang sa bráni, že obvinenia sa vôbec nezakladajú na pravde, ale naopak, očierňujú ich v tom najhoršom svetle. Oni si svoje deti adoptovali legálne a je nehorázne myslieť si, že jediným účelom bol predaj ich orgánov.

Napriek protestom bol pár uznaný vinným. Obaja sa tvárili pohoršene a chcú sa odvolať. Kým prebehne ďalší súd, budú si pokojne behať po slobode. Ako to už býva, celá záležitosť sa znova akosi ututlá a možno, kým sa stanoví nové pojednávanie, Matthew a Grace už budú dávno za hranicami.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: news.discovery.com

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply