Home / Blog / PR články / Detský svet plný fantázie

Detský svet plný fantázie

Detská izba, magické miesto, oáza snenia a obrovský priestor nevinnej fantázie. Je nádherné pozorovať, aký svet si vedia deti vytvoriť. Oveľa viac, ako my dospelí, potrebujú práve naši “drobci” svoj súkromný priestor. Občas nie je ľahké vytvoriť im vlastnú izbu. No aj keď máte v ponuke len malú miestnosť, neváhajte ju využiť. Deti by mali mať pocit, že tu sú kráľmi iba oni. Zariaďujte útulne, ale dbajte tiež na to, aby sa z tohto rozprávkového miesta nestalo smetisko nahádzaných hračiek, oblečenia, kníh či dokonca sladkostí. Návrhov na univerzálnu detskú izbu je dnes mnoho, no ak Vám nechýba fantázia, tak možno spolu s Vašimi deťmi dokážete vymyslieť niečo unikátne.

Jedinečný punc

Detskú izbu ozvláštnite aj obyčajnými vlnovkami, štvorcami, prúžkami alebo tapetami so zvieratkami. Akýkoľvek vzor, ktorý sa vymyká bežnej maľovke detských izieb, sa počíta k plusu. Pokiaľ nemáte veľa peňazí, ale šikovné ruky, pokojne pripravte svojim deťom vlastnoručne vyrobené doplnky (výšivky a štipce na záclony, nástenné hodiny, farebné škatule na hračky a pod.). Netreba mnoho, napríklad iba zavesiť cez dievčenskú posteľ ružovú plachtu a Vaša dcérka sa bude cítiť ako skutočná princeznička. A čo takto gauč s kolesami a svetlami? Prečo by Váš syn nemohol zaspávať v autíčku? Postačí, aby posteľ mala kvalitné matrace, ktoré nájdete aj na lacne-matrace.sk a ostatné je už iba o kreativite.

Izba, ktorá odráža detský smiech

K detstvu a mladosti patrí veselosť, smiech, radosť a bláznovstvá. Taká by mala byť i detská izba. Aj keď sa odporúča nenásilne ju predeliť na dve časti – dennú a nočnú, nemusíte sa striktne držať farieb či zariadenia typu „deň a noc“. Pestrosť, maľované motívy a námety z rozprávok, to všetko sú detaily, bez ktorých sa táto izba nezaobíde. Rolety, závesy, prikrývky alebo koberčeky by mali byť synonymom pestrosti a sviežosti.

Ideálny matrac pre detské postieľky

Aby deti nestratili smiech kvôli bolesti chrbtice, ktorú môže spôsobiť aj zle zvolený matrac, tak si nechajte poradiť našimi dobre mienenými radami. Pevný matrac, ktorý nebráni v pravidelnom dýchaní, je alfou a omegou správneho výberu. Pevnosť sa však nerovná tvrdosti. Dobrý detský matrac by mal byť schopný prispôsobiť sa detskému telu. Protialergický materiál je samozrejmosťou a pri menších deťoch sú to tiež snímateľné podložky. Do troch rokov veku dieťaťa bez ostychu voľte jednoduchší štartovací matrac. V tomto prípade pokojne využite akciu na matrace, pretože ako sa dieťa vyvíja, je nutné ich častejšie meniť. Toto sa zvykne robiť aj z hygienických dôvodov. Vyhnite sa zónovacím matracom, pretože tie sú prispôsobené dospelým jedincom. Ako to „naj“ do detských postieľok sa ukazujú penové alebo pružinové viacvrstvové matrace. Detský lekári varujú najmä pred prílišnou mäkkosťou, ktorá detskú chrbticu deformuje.

Na čo nezabúdať

Detská izba doslova volá po zdravých a prírodných materiáloch. Pokiaľ ich využijete, Vaše dieťa nebude tak často choré, vyhne sa alergiám a kožným problémom. Drevený materiál nabáda k aktivite, iniciatíve, koncentrácií, ale i ku kreativite. Čo sa týka textílií, uprednostnite vlnu, bavlnu, hodváb a ľan. Umiestnenie detskej izby na juhovýchod podporuje zdravý vývoj detí. Západná a severovýchodná strana vplýva zase na hravosť a tvorivosť. Hyperaktivitu dieťaťa stlmíte jemným motívom modrej a zelenej. Ak chcete dieťa, naopak, vyzvať k väčšej aktivite, pridajte do odtieňov izby červenú, oranžovú alebo ružovú. Posteľ neumiestňujte pri elektrických zásuvkách a aparátoch. Nad hlavou nemajú čo robiť police.

Keď sa Vám podarí vytvoriť tento „malý detský raj“, s ktorým budete spokojný nielen vy, ale najmä deti, tak už zostáva iba jediné – dbať na poriadok a čistotu.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: lacne-matrace.sk, sxc.hu

 

Leave a Reply