Home / Blog / PR články / Kúpeľňa – priestor pre domáci wellness

Kúpeľňa – priestor pre domáci wellness

Či chceme alebo nie, pod kožu sa nám dostáva sychravé počasie a pomaly sa blíži nehostinná zima. Na horúce leto, vyvaľovanie na pláži a kúpeľ v mori môžeme iba nostalgicky spomínať. Každý z nás iste ocení, keď sa môže po náročnom dni plnom stresu a chaosu utiahnuť do domáceho pohodlia. Ak naviac ešte zmoknete alebo premrznete, netúžite po ničom inom ako po horúcom kúpeli. Niekto si možno dopraje aj pravidelné návštevy wellness centra, no väčšina z nás na to nemá čas alebo dostatok financií. No oázu pokoja si môžete pokojne vytvoriť aj vo Vašej kúpeľni. Pokiaľ svoju domácnosť ešte iba plánujete alebo sa rozhodujete rekonštruovať, kúpeľňa by mala vo Vašich plánoch zohrať významnú rolu. Uvidíte, že to neskôr skutočne oceníte. Poďte teraz s nami prebádať kúpeľňový svet a uvoľnite svoje telo i dušu.

Prvoradý je dizajn

Kúpeľňový nábytok, dlažby, obklady, vane, sprchové kúty… Myslieť treba na všetko a každému sa páči niečo iné. Za klasickú farbu kúpeľne sa považuje biela alebo modrá, no pri týchto odtieňoch to ani zďaleka nekončí. V kúpeľni to musí dýchať pohodou, dobrou náladou a nekonfliktnosťou. Jednoducho zavriete oči, vypnete mozog a užívate si silu okamihu.

kupelna

Dnes je našťastie možnosti neúrekom a v predajniach nevidíme už iba typizované ponuky. Za mimoriadne trendy sa považuje napríklad vidiecky štýl. Tým sa ale nemyslí nič obyčajné alebo vulgárne. Vezmite si takých Arabov, Turkov či Japoncov a ich kúpeľne. Môžete staviť na rozmarnú jednoduchosť, no nezaškodí ani niečo značne orientálnejšie. Zažiariť tu môžu aj horúce farby slnka a efektívna pistácia. Do kúpeľne sa tiež umiestňujú špeciálne upravené obrazy a veľké zrkadlá. Madlá, vešiaky, batérie a úchytky. Aj toto všetko dodáva konečný efekt Vašej kúpeľni. Lampy na aromaterapiu a sviečky snáď netreba pripomínať. Originalitu dosiahnete aj zakúpením kúpeľňového sortimentu od medzinárodného výrobcu, ktorý ako jediný na slovenskom trhu ponúka elegantné prevedenia talianskeho dizajnu, štýl a tradičnú európsku kvalitu.

vana

Vytvorte si repertoár procedúr

Určite poteší aj samotný kúpeľ s aromatickým olejom alebo hustou penou, no nezaškodí, ak si vyhľadáte alebo vymyslíte pár skvelých relaxačných procedúr. Pokojná hudba a vonné oleje zregenerujú Vašu psychiku. Odborníci odporúčajú vôňu ruže a vanilky na prebudenie zmyselnosti, medovku a levanduľu na lepší spánok. Pokiaľ neustále zápasíte so suchou pokožkou alebo ju máte popraskanú od mrazu, doprajte si mliečny kúpeľ. Údajne ho využívala už kráľovná Kleopatra. Zohrejte si liter mlieka, pridajte doň pár lyžíc medu, olivového alebo mandľového oleja a zmes pridajte do kúpeľa. Behom okamihu pocítite ten blahodarný účinok. Papája je dobrá na regeneráciu, prekrvenie a výživu pokožky. Morská soľ prečisťuje a disponuje kvalitnými minerálmi, ktoré pozitívne vplývajú na zápalové problémy kože, ale tiež tie gynekologické.

keramicky podnos

Veríme, že sa dokážete rozmaznať a plne si uvedomujete dôležitosť kúpeľne. V prípade, že kvalitné kúpeľňové zariadenie práve hľadáte, môžete si ho zostaviť prostredníctvom internetu, ale za zmienku tiež stojí nová predajňa v Topoľčanoch, ktorá aktuálne ponúka hity s neuveriteľnými zľavami. Pripraviť sa teda môžete na výhodné akciové sety.

Na záver už iba pripomíname jednu starú pravdu: „Žite okamžikom, pretože chvíle, ktoré prežívate, sa už nikdy nevrátia!“ Naučte sa preto naplno si vychutnať chvíľku pre seba.

Foto: bathshop.sk, a3domsk.sk

Leave a Reply