Home / Bývanie / Čo potrebujete pre dokonalú záhradnú party

Čo potrebujete pre dokonalú záhradnú party

Group Of Friends Enjoying Outdoor Evening Drinks PartyZima sa končí, dni sa predlžujú a sezóna záhradných posedení s priateľmi už klope na dvere. Chcete takýto príjemný večer pod hviezdami hostiť u vás? Čo okrem dobrého jedla a nápojov musíte mať pri príprave na pamäti?

Komfortné sedenie je základ

Koľko vydržíte sedieť na deke bez toho, aby vás bolel chrbát a nohy? Piknik je síce romantický, ale bez opory chrbtice komfort nepocítite a večer sa tak možno skončí predčasne. Základom záhradného večierku je preto v prvom rade pohodlné a štýlové sedenie. Záhradný nábytok vyberajte odolný, skôr z prírodných materiálov ako drevo, ratan, kov či prírodný kameň, a v zemitých odtieňoch. Nechajte farebne vyniknúť vaše kvety, stromy či iné dekorácie. Vo všeobecnosti platí, že štýlový záhradný nábytok má jednoduchý tvar a precízne vypracovaný materiál. Komfort docielite vankúšikmi v ladiacich farbách, prípadne látkovými podsedákmi.

Bez osvetlenia sa nezaobídete

Vonkajšie lampy majú dve dôležité funkcie – zvyšujú bezpečnosť pohybu v nočnej záhrade a zároveň sú silným estetickým prvkom. Ak organizujete grilovačku alebo garden party s blízkymi, pravdepodobne ich nebudete vyháňať preč, akonáhle zapadne slnko. Záhradné osvetlenie preto dobre premyslite. Zopár nástenných lámp na verande domu či závesné svietidlo v streche altánku poskytnú ideálne svetlo pre družný rozhovor a zároveň si aj uvidíte do taniera. Porozmýšľajte tiež o dizajne lámp – v záhrade sa skvele vynímajú napríklad originálne rustikálne svietidlá Prezent.

Upozornite na detaily

Väčšinou sú to práve drobnosti, ktoré oživia outfit či premenia obyčajný záhradný večierok na nezabudnuteľný. Keramické sošky do vašej skalky, kvetináče, ale aj prestretý stôl – to všetko vie efektne ozvláštniť vašu záhradu. Servírujte šaláty a mäso kreatívne, rozostavte po stole sviečky, namiesto papierových servítok použite látkové – nápadov je mnoho.  V móde je napríklad akcentové osvetlenie, kedy sa bodovkami podsvieti zaujímavý prvok v priestore – napríklad ker, jazierko, dekorácie – a tak sa naňho upriami pozornosť. Na to sa skvele hodia šetrné a ekologické LED svietidlá, ktoré kúpite na profisvietidlá.sk. Inšpirujte sa na internete a popustite uzdu svojej fantázie.

Nebojte sa zorganizovať vlastnú garden party. Postarajte sa hosťom o dobré sedenie, osvetlite záhradu a vyhrajte sa s detailmi a určite vytvoríte prostredie, v ktorom sa budú skvele cítiť.