Home / Bývanie / Pri výbere kuchynskej linky buďte praktickí

Pri výbere kuchynskej linky buďte praktickí

Nákup kuchynskej linky nie je každodennou záležitosťou, a preto jej výberu venujeme dôkladnú pozornosť. Môžete sa nechať ovplyvniť tým, čo je práve moderné, no predovšetkým myslite na praktickosť nábytku.

Kuchynské linky na vyskladanie

Niekto sa uspokojí s hotovou kuchyňou, ktorú si jednoducho vyberie zo širokej ponuky nábytkárstiev, a nepotrebuje riešiť počet ani veľkosť skriniek. Priestorové možnosti našej kuchyne nás však občas nútia hľadať si kuchynskú linku na vyskladanie. Či už ide o netradičný tvar miestnosti, malú alebo veľkú kuchyňu, vďaka kuchynským linkám na vyskladanie si vieme vybrať presne také kusy skriniek, ktoré skutočne potrebujeme. Na aký druh kuchynských liniek sa treba orientovať? Ak si kuchyňu chcete vyskladať sami, je dobré voliť taký typ linky, ku ktorému neskôr, v čase potreby, budete vedieť dokúpiť aj ostatné diely (napr. závesné police, skrinky). Najmä po rokoch sa v mnohých domácnostiach vyskytne potreba zaobstarať si nový úložný priestor pre riad a porcelán a často ho máme vyložený kade-tade po skriniach. Nezriedka napr. i v spálni. Preto je dobré sa pri výbere kuchynskej linky riadiť aj možnosťami jej kombinácie s inými druhmi skriniek a políc.

Praktické riešenia do kuchyne

Často nakupujeme to, čo sa nám páči, bez toho, aby sme si vopred premysleli účelnosť vecí. A rovnako je to aj pri výbere kuchynskej linky. Každý, kto sa denne zvŕta pri varení, vie, že kuchynská linka má poskytovať dostatok miesta pre hrnce, panvice, jedálenské súpravy a kuchynské pomôcky. To však ani zďaleka nie je všetko. Do kuchynskej linky by sa nám mali zmestiť všetky najčastejšie používané potraviny a koreniny. Najčastejšie si preto ku kuchynskej linke vyberáme aj potravinovú skrinku. Niektoré suroviny by však mali mať svoje čestné miesto čo najbližšie pri sporáku, a preto radšej voľte také kuchynské linky, ktoré majú dostatok políc. Pokiaľ ste sa rozhodli svoju kuchynskú linku obdariť sklenenými dvierkami, automaticky bude priťahovať pohľady druhých, čo je skvelé, pokiaľ chcete niečo vystavovať. Väčšina z nás sa však pri varení ponáhľa a často si nedávame pozor, ako suroviny do police vrátime. Dobrým riešením je zaobstarať si ozdobné fľaše, v ktorých môžete mať veľmi esteticky nasypané všetko, čo používate najviac – ryžu, múku, ovsené vločky, cestoviny… To isté sa týka aj najpoužívanejších korenín. Kto si však chce svoje kuchynské tajomstvá nechať pre seba, volí drevené dvierka, za ktorými môže pokojne vládnuť aj organizovaný chaos. Kuchynské linky pevne stojace na zemi vás zbavia povinnosti utierať pod nimi prach, avšak na druhej strane i linky na nožičkách vysielajú osobité čaro. Ak sa dvierkam na kuchynskej linke postaráte o efektné úchytky a pracovnú dosku, vaša kuchyňa tým získa jedinečný štýl.