Home / Cestovanie / Prečo navštíviť v zime Vysoké Tatry?

Prečo navštíviť v zime Vysoké Tatry?

Vysoké Tatry patria bezpochyby medzi najobľúbenejšie miesta na Slovensku, a to hneď z viacerých dôvodov. Tým najhlavnejším dôvodom je asi to, že sú nádherné i majestátne v každom ročnom období. Akonáhle sa zahalia do zimnej pokrývky, pre turistov poskytujú romantické miesto na strávenie voľných chvíľ s tými najbližšími. Síce sa v zime nemôžete potulovať turistickými chodníkmi, budete možno prekvapený, koľko zážitkov vás tu čaká. Aj vy sa už tešíte na zahájenie zimnej sezóny?

Nezabudnuteľná lyžovačka uprostred tatranskej prírody

Vo Vysokých Tatrách nájdete niekoľko ľahkých, stredne ťažkých, ale aj ťažkých zjazdoviek, ktoré sú určené pre začiatočníkov, ale aj skúsených lyžiarov. Návštevníci majú k dispozícií množstvo vlekov i lanoviek, ba dokonca modernú lanovku, ktorá vás zavedie na Skalnaté pleso. Že sa chcete naučiť snowboardovať? Žiadny problém! V miestnych lyžiarskych školách vás naučia základy snowboardovania, ale i náročnejšie triky, v ktorých sa môžete postupne zdokonaľovať. Stačí, ak nájdete príjemné ubytovanie Tatry, ktoré vám poskytne priestor na odpočinok po celom dni.

Rodinné posedenie v horskej chate

Aj počas chladného zimného počasia sú chaty v Tatrách otvorené. Pre návštevníkov ponúkajú miesto na odpočinok po lyžovačke či túre, čiže ak si chcete so svojou rodinou posedieť pri teplom čaji a chutnom obede, personál vás s radosťou privíta. Chata na Zelenom plese, Zbojnícka chata, Chata pod Soliskom či Zamkovského chata patria medzi najkrajšie a najnavštevovanejšie chaty v Tatrách, ktoré rozhodne stoja za návštevu!

Výjazd lanovkou vo večerných hodinách

Ak sa pýtate, kam s deťmi v Tatrách, čo by ste povedali na večerný výjazd lanovkou na Skalnaté pleso? Stačí, ak sa dobre oblečiete a dobrodružstvo môže začať! V reštaurácií Skalnaté pleso si môžete vychutnať pohárik kvalitného vínka v kombinácií s chutným jedlom. Detičky môžete vziať na vyhliadkovú vežu, odkiaľ budú mať najkrajší výhľad na nočnú oblohu.

Zohrejte sa vo vírivke za každého počasia!

Kde inde máme toľko možností na wellness, keď nie v Tatrách? Tatralandia, Bešeňová či Aquacity Poprad sú najväčšie vodné parky na Slovensku, ktoré disponujú zdrojom termálnej minerálnej vody, a to počas celého roka. Umelé vlny, horúce vírivé vane, tobogány, pirátska loď či aerodynamický tunel sú len niektoré z atrakcií, ktoré si užijete nielen vy, ale najmä tí najmenší. Apartmány Tatranská Lomnica sú ideálnym miestom na pobyt pre rodiny s deťmi, ktoré si chcú oddýchnuť po celom týždni, načerpať potrebnú fyzickú i psychickú energiu a stráviť spoločné chvíle s tými najbližšími. Nezáleží na tom, či je leto alebo zima, možností na zábavu je v Tatrách neúrekom, tak poďte do toho aj vy!