Home / Cestovanie / Volvo XC60: SUV crossover s kultivovaným sebavedomím

Volvo XC60: SUV crossover s kultivovaným sebavedomím

Kultivované sebavedomie. I to pomohlo k tomu, aby sa švédska automobilka Volvo mohla tešiť z prvenstva v odbornej ankete World Car of the Year 2018 (Svetové auto roka 2018). Toto prestížne ocenenie získal model XC60 – SUV crossover, ktorý mal silnú konkurenciu: za ním sa umiestnila Mazda CX-5 a Range Rover Velar. Čím toto vozidlo najviac oslovilo 82 novinárov z 24 rôznych krajín, keď sa zhodli na jeho ocenení, môžeme len hádať. Ale prečo to neskúsiť?

Typický prepracovaný škandinávsky dizajn

Volvo je dlhé roky vnímané ako výrobca najbezpečnejších vozidiel, i to je dôvod, prečo si automobilka v minulosti na dizajne až tak nezakladala. Dnes je to len história, modely švédskeho výrobcu svojím vzhľadom potešia aj tých najnáročnejších. Výnimkou nie je ani Volvo XC60 – auto, z ktorého cítite kultivované sebavedomie, pretože nemusí nikomu nič dokazovať.

Čisté línie doplnené dynamikou zapísanou v DNA, výrazné blatníky a bočné lišty hovoria: „Som SUV crossover, môžete sa na mňa vždy a všade spoľahnúť.“ Interiér Volvo XC60 neostáva nič dlžný povesti precízneho škandinávskeho dizajnuprepracovaný minimalizmus vychádza z funkcionalizmu a pôsobí luxusne, intuitívne a tak, že v prvom rade myslí na šoféra a pasažierov. Dôkazom sú najmä neuveriteľne pohodlné sedadlá, výborne riešený volant či prehľadný centrálny monitor.

Jazdu s Volvo XC60 si užijete

Volvo týmto modelom potešilo nielen rodiny, ktoré túžia po bezpečnom a spoľahlivom vozidle, ale každého, kto cestuje veľa a vyžaduje najvyšší komfort. Výborne navrhnutý batožinový priestor s objemom 505 litrov dokážete sklopením zadných sedadiel zväčšiť na 1444 litrov – pohodlne sa zbalíte na dovolenku a v prípade potreby preveziete aj väčšie kreslo. Volvo XC60 si môžete vybrať aj s panoramatickou strechou, ktorá premení jazdu na skutočný zážitok.

A čo Volvo XC60 a náročnejšie podmienky? Vďaka jedinečne riešenému podvozku a viacprvkovej zadnej náprave Integral Link, sa môžete spoľahnúť na skutočné pohodlie a dokonalé ovládanie vozidla. Z ponuky si môžete vybrať aj pneumatické zavesenie kolies, s ktorým si udržíte rovnakú svetlú výšku a z hladkej jazdy sa budete tešiť aj v ostrých zákrutách či náročnejšom teréne.

Auto pre dnešný svet

Volvo si opäť dalo záležať na technológiách, doplnkových funkciách či zjednodušení riadenia. Vyberiete si hneď z viacerých režimov jazdy – podľa potreby môžete prepínať medzi nastavením motora, prevodovky, bŕzd či stabilizačného systému. Okrem predvolených nastavení si tiež dokážete vytvoriť vlastné a uložiť si ich.

Samozrejmosťou vo Volvo XC60 je aj jednoduché spárovanie vášho smartfónu či tabletu s vozidlom. Zaujímavosťou je centrálny displej orientovaný na výšku, vďaka čomu sa dokážete lepšie sústrediť na jazdu a zároveň prijímať informácie z GPS či palubného počítača. Na tomto displeji si tiež vychutnáte kamerový systém s 360 ° zobrazením: dokonca aj z vtáčej perspektívy. Vďaka tomu bude parkovanie skutočne hračkou.

 

Chcete si vyskúšať Volvo XC60 naživo? Navštívte internetovú stránku www.finalcd.sk a dohodnite si termín svojej testovacej jazdy.