Home / Vyberáme / Pijete koňak z tradičných pohárov? Podľa experta z Hennessy to je zle

Pijete koňak z tradičných pohárov? Podľa experta z Hennessy to je zle

Viete o tom, že najlepší spôsob ako si vychutnáte kvalitný koňak je nepiť ho z tradičných “balónových” pohárov? Podľa odborníka na koňak a sprievodcu v liehovare Hennessy vo Francúzsku je najlepšie piť lahodný mok z “tulipánového” skla. Pretože umožňuje, aby sa aróma dostala lepšie do vášho nosa. Tradičné poháre sa na pitie koňaku používali s odôvodnením, že teplo z ruky konzumenta zvýrazní chuť nápoja, no teraz experti tvrdia, že môže zmariť komplexnú arómu drinku.

Všetci milovníci lahodných drinkov a koňaku by si mali spraviť zaujímavý výlet do mestečka Cognac vo Francúzsku. Nachádza sa asi päť hodín jazdy autom od Paríža a preslávilo sa tým, že je rodiskom koňaku. Liehovar Hennessy je jedným z najznámejších, bol založený v roku 1765 a máte možnosť užiť si prehliadku aj s odborným výkladom sprievodcu. Samozrejmosťou je ochutnávka lahodného moku a skonzumovaná frndžalica sa postará o pozdvihnutie vášho ducha.

Odborníci sa zhodujú, že ak uprednostníte pitie koňaku z “tulipánového” skla, môžete si lepšie vychutnať farbu drinku a aróma sa dostane lepšie do vášho nosa. Koňak, ktorý sa vyrába z hrozna, je jednou z najstarších liehovín na svete. Jedinou vecou, ktorá ho odlišuje od brandy je, že musí byť vyrobený priamo vo francúzskom mestečku Cognac. Ako bolo spomenuté, v minulosti sa odporúčalo piť koňak z tradičných “balónových” pohárov. Teplo ruky zohrialo nápoj, no dnes sa to už nedoporučuje, pretože teplom ruky zohriaty koňak budete cítiť viac po alkohole a menej po jeho špecifickej aróme.

Možno sa to na prvý pohľad javí ako banalita, no aj typ pohára, z ktorého si lahodný koňak vychutnávate v konečnom dôsledku zásadne ovplyvní konečný pôžitok. Pokiaľ vo vašom bare absentujú poháre z “tulipánového” skla, mali by ste sa nimi čím skôr zásobiť. Každý fajnšmeker kvalitného koňaku to isto ocení. Preto neváhajte, využite predaj alkoholu online, zásobte sa kvalitným drinkom a vyskúšajte spomínanú radu odborníka.