Home / Bývanie / aká farba sa hodí na stenu?

aká farba sa hodí na stenu?

Odhalíme vám, čím by sa mali vyznačovať farby, ktorými sa rozhodnete vymaľovať steny vášho domova. Ktorá z nich sa teší najväčšej obľube a kde si môžete zadovážiť kvalitné farby s rýchlou možnosťou dodania?

Delenie farieb na stenu a klasika v oblasti farieb

Či už máte chuť premaľovať vo vašej domácnosti kuchyňu, kúpeľňu alebo akúkoľvek inú miestnosť, nevyhnutnosťou sa pre vás stávajú kvalitné interiérové farby na stenu. Konkrétna farba by mala mať dostatočnú kryciu schopnosť, aby sa tak z povrchu postupom času nezačala oddeľovať a vydržala na ňom bez pravidelného pretierania čo najdlhšie. Niektoré farby slúžia v prvom rade ako protiplesňové nátery, iné plnia tepelno izolačnú funkciu a ďalšie chránia murivo. Nájdu sa tiež nátery špeciálne určené na sádrokartón, farby pre potreby nemocníc a ambulancií či náter, ktorého hlavným účelom je hydroizolácia.

Jedným z najvýraznejších členení je aj rozdelenie na základe farebného odtieňa. Zatiaľčo farebné farby na stenu oceníte napríklad v detskej izbe či v kuchyni, biela farba na stenu sa hodí prakticky  do akejkoľvek miestnosti v dome. Vytvára okolo seba pocit čistoty, priestrannosti aj pokoja a keďže predstavuje neutrálny odtieň, určite nebude rušiť obyvateľov domácnosti ani prípadných návštevníkov. Môžete ju navyše bez obáv kombinovať aj s inými farebnými tónmi pre zachovanie harmónie sa hodí aspoň na strop aj v miestnostiach s farebnými stenami. K najpredávanejším produktom v tejto kategórii radíme umývateľnú farbu Dulux Super Matt Plus, maliarsku farbu Jupol Classic a tónovateľnú farbu Remal Ekonomik s matným leskom a vysokým stupňom belosti.

Svet farieb máte na dosah

Pri plánovaní maľovania vám odporúčame nakuknúť na webovú stránku poprednej slovenskej online drogérie známej pod menom Bugy, ktorá si vás hneď získa svojim širokým sortimentom nielen v oblasti farieb a lakov. Zároveň sa totiž špecializuje aj na rebríky, dezinfekčné prostriedky, lazúry na drevo, voňavé parfémy a rôznorodé kozmetické prípravky. Jednotlivé kategórie produktov drogérie si môžete prezrieť v pokoji a pohodlí svojho domova a po vykonaní objednávky jednoducho počkať, kým vám bude požadovaný tovar doručený kuriérom v priebehu extrémne krátkej dodacej doby.