Home / Technika / Notebooky / Notebook pre váš začínajúci biznis

Notebook pre váš začínajúci biznis

Bez notebooku ani krok. Platí to hlavne pre podnikateľov, ktorí začínajú rozbiehať podnikanie. Notebook vám pomôže pri administratívnych činnostiach, pri komunikácií s úradmi, pri prezentácii firmy alebo s účtovníctvom. Jeho využitie je všestranné a pre podnikanie je neoceniteľných pomocníkom.

Kvalita, za ktorú nepreplatíte

Čo si budeme navrávať. Cena je pre podnikateľa, ktorý len začína s podnikaním kľúčový parameter. Možno už máte vyhliadnutý svoj vysnívaný model a ste za neho ochotní zaplatiť vyššiu cenu. V tomto bode sa skúste zastaviť a vyhľadať podobný notebook medzi obnovenými. Repasované notebooky nie sú o nič kvalitnejšie ako nové. Niekedy sa takto dostanete k naozaj skvostom medzi notebookmi za polovičnú cenu. Nemusíte sa báť o funkčnosť. Pred predajom sa obnovené notebooky repasujú po hardwarovej i softwarovej stránke. Samozrejmosťou je záruka a servis.

Bez notebooku ani na krok

Ak si zvyknete na svojho pomocníka, budete ho chcieť mať stále so sebou. Preto si vyberajte notebook s čo najnižšou váhou. Zlatou strednou cestou sú notebooky s veľkosťou 14 palcov. Batéria vie často sklamať. Dobre si preštudujte jej výdrž. Kvalitné notebooky vydržia bez nabitia celý deň. Notebook je pomocníkom pri spájaní sa s klientom a vyhľadávaní informácií. Preto by mal mať dostatok USB portov a čítačku pamäťových kariet. Prakticky všetky novšie modely majú možnosti LAN, Bluetooth a Wi-Fi pripojenia. Ak vaše podnikanie vyžaduje cestovanie, investujte do notebooku, ktorý sa môže k sieti pripojiť pomocou SIM karty.

Minimum pre maximálny výkon

Nehľadajte len najlacnejšie notebooky, ale aj také, ktoré vám pomôžu pri práci a podnikaní.  Aby ste neboli obmedzovaní výkonom vášho notebooku, mali by ste sa zamerať na jeho grafickú kartu a RAM. Pri integrovanej grafickej karte by mala mať RAM veľkosť aspoň 4 GB. Ak potrebujete vyšší výkon alebo budete pracovať s grafickými programami, kúpte si notebook s RAM väčšou ako 8 GB a poprípade samostatnou grafickou kartou. Vnútorná HDD pamäť sa dá rozšíriť prídavnými zariadeniami. Tie vás však obmedzujú. Pohodlnejšie pre vás je investovať do notebooku s pamäťou HDD okolo 500 GB alebo SSD od 120 GB. SSD disky sú tiché, majú nízku spotrebu a zabezpečia vám rýchlejšie prenosy. Oba tieto varianty sa dajú kombinovať v závislosti od vašich finančných možností.