Home / Šport / In-line korčule pre skvelý pocit z pohybu

In-line korčule pre skvelý pocit z pohybu

Pohyb v prírode je iste jedným z najlepších spôsobov trávenia voľného času. Možností máte neúrekom. Môžete sa poprechádzať, venovať sa horskej turistike, zajazdiť si na bicykli alebo sa preháňať s vetrom vo vlasoch na in-line korčuliach. Pri poslednej menovanej aktivite navyše spálite riadnu dávku kalórií. Nemáte ešte in-line korčule? V tom prípade je pravý čas na ich kúpu.

Nie sú korčule ako korčule

Veľkou výhodou jazdenia na korčuliach je, že tento šport je vhodný naozaj pre všetky vekové kategórie. Pri korčuľovaní spálite toľko kalórií ako pri behu bez zaťaženia kĺbov. Nejde len o fyzickú aktivitu, pretože korčuľovanie prospieva aj vašej mysli a odbúrava stres. Zlepšíte si taktiež celkovú koordináciu tela vďaka meniacej sa stabilite na kolieskach, ktorá vás núti udržiavať rovnováhu. In-line korčule vám pomôžu vyformovať sedacie a stehenné svaly, svaly predkolenia a taktiež svaly chrbta. Začiatočníci by si mali dávať pozor pri výbere vhodných korčulí. Nie všetky sú totiž určené pre úplných nováčikov. Ak si neviete s výberom rady, obráťte sa na overených a skúsených predajcov. Na webových stránkach internetového obchodu inSPORTline nájdete bohatý výber in-line korčulí za priaznivé ceny. In-line korčule určené pre úplných začiatočníkov bývajú označované ako fitness, na rýchlokorčuľovanie sú určené speedskating korčule, pre priaznivcov adrenalínových skokov aggressive korčule, pre hráčov in-line hokeju sa dajú zakúpiť hokej korčule a na jazdu v lese si musíte zaobstarať nordic skatig korčule.

Spoznajte všetky časti in-line korčulí

In-line korčule sa skladajú z viacerých častí – topánky, rámu, koliesok a ložísk. Podobne ako keď kupujete svojim ratolestiam detské korčule, aj pri in-line vám musí sedieť topánka naozaj perfektne. Kupujte si ju presne na svoj rozmer chodidla. Vybrať si môžete topánky s pevným alebo mäkkým skeletom. Povrch topánky fitness korčulí býva vždy plastový. Zamerajte sa na kvalitné in-line korčule, ktoré majú vnútro tvorené z materiálov prispôsobujúcich sa vašim chodidlám. Najlepším variantom viazania topánky je kombinácia šnúrok a praciek. Pre začiatočníkov odporúčame korčule s menšími kolieskami a z mäkšieho materiálu pre väčšiu stabilitu. Dôležitým parametrom pre kúpu in-line korčulí je kvalita ložísk. Nekvalitné a zle spracované ložiská sa veľmi rýchlo znečistia a zničia. Detailne spracované sa naopak veľmi ľahko otáčajú a majú kvalitné utesnenie. Ak ste sa rozhodli, že sa budete korčuľovaniu venovať viackrát do týždňa, celkom iste investujte do drahších modelov. Investíciu pocítite pri každej bezproblémovej a zábavnej jazde.