Home / Elektro / Ako predĺžiť životnosť potravín počas leta?

Ako predĺžiť životnosť potravín počas leta?

Horúce letné dni sú nezadržateľne tu a okrem množstva radostí prinášajú so sebou aj niekoľko starostí. Napríklad, s potravinami a ich uskladňovaním. V tomto článku vám poradíme, ako počas leta potraviny skladovať tak, aby vydržali čo najdlhšie.

Netreba dlhé rozmýšľanie na to, aby sme dokázali usúdiť, že najlepším spôsobom, ako predĺžiť životnosť potravín počas leta, je udržiavať ich v chladnom prostredí. Práve na to slúži dobrá chladnička. Vezmime si napríklad ovocie. Počas zimy ho do chladničky dávať nemusíte, pri bežných izbových teplotách dokáže priemerné ovocie vydržať aj týždeň bez toho, aby začalo hniť alebo sa iným spôsobom degenerovalo. Situácia v lete je však iná. Vysoké teploty výrazne urýchľujú dozrievanie ovocia, čím sa urýchľuje aj doba, kedy začne ovocie hniť. Ak ho chcete udržať čerstvé a nepokazené čo najdlhšie, mali by ste ho hneď po kúpe dať do chladničky. Ideálne je, ak máte väčšiu, napríklad americkú chladničku, ktorá pojme veľa vecí a ovocie v chladničke nebude zavadzať iným produktom.

No nie je to len o ovocí. Problém môžu robiť aj iné produkty, napríklad, s obsahom čokolády. Pri vysokých teplotách sa čokoláda rýchlo topí, čím sa daný produkt stáva nepoužiteľným. Aj v tomto prípade sú výhodou americké chladničky alebo veľké kombinované chladničky, do ktorých môžete všetky produkty náchylné na topenie sa hneď po kúpe odložiť.

Dobrá mraznička je základ

Kvalitná chladnička s mrazničkou, má aj ďalšiu zásadnú výhodu – počas leta v nej môžete uchovávať zmrzliny či nanuky. Nie je nič príjemnejšie ako schladiť sa počas horúceho letného dňa poriadne vychladenou domácou zmrzlinou. Chladničky s mrazničkou sú teda skvelým pomocníkom. Americké chladničky oceníte najmä v prípade, že do nápojov si počas leta radi pridávate ľad – takmer každá americká chladnička má totiž zabudovaný dávkovač na ľadové kocky.

Jednoducho povedané, základom dlhej trvanlivosti potravín počas leta sú kvalitné chladničky. Napríklad, z predajní Okay elektro. Tak neváhajte a ochráňte svoje potraviny počas leta aj vy!