Home / Móda / Klasické a nadčasové dámske topánky na jeseň

Klasické a nadčasové dámske topánky na jeseň

Aj keď v skutočnosti by sa dalo povedať, že každá móda sa míňa – existujú klasiky žánru, ktoré sa nikdy nenudia. Z elegantných odevov by sa dalo označiť napríklad večerné šaty pre dámy a nadčasový oblek pre mužov. Čo nikdy nevyjde z módy, pokiaľ ide o obuv?

Chelsea čižmy – vždy módne

Mnoho dám spája tieto dámske topánky s rovnými podrážkami s jeseňou. Vďaka svojmu klasickému dizajnu, farebne zladené so zvyškom šatníku, budú čižmy chelsea vhodné ako k svetri v štýle oversize, tak s elegantnými jesennými šaty.

Ak si vyberiete voskovaný alebo semišový model – skúste ho spárovať s džínsami a klasickým (napríklad bielym alebo čiernym) tričkom. Skvelý efekt máte zaručený!

Kožené topánky – ideálne na jeseň

Milujete vysoké podpätky, ale mierne chladnejšie, jesenné počasie Vám nedovolí si ich obuť? Máme perfektné riešenie: kožené členkové topánky vyrobené z kvalitných materiálov zabezpečia teplo a štýlový vzhľad! Tieto topánky na vysokom podpätku pôsobia mimoriadne žensky a vďaka zastavanejšej podobe ako v prípade vysokých podpätkov – perfektne padnú na jeseň alebo neskoro na jar.

Výnimočnosť tohto typu obuvi je v tom, že ak pre svoj šatník zvolíte správne farebné prevedenie (alebo jednoducho zvolíte nadčasovú čiernu) – kožené topánky budú vyzerať dobre s cigarkami, džínsami alebo vlnenými šatami.

Vďaka tomu, že kožené čižmy sú zvyčajne vyrobené z vysoko nepriepustného materiálu, môžu byť vhodné aj na teplú zimu. To z nich robí mimoriadne všestrannú obuv, ktorá je absolútnou nevyhnutnosťou v každom dámskom šatníku.

Tenisky sneakers, tenisky – pre milovníkov športového štýlu

Ak Vám žiadny z vyššie uvedených návrhov nevyhovuje, možno medzi teniskami sneakers a teniskami nájdete pre seba jesenné topánky. Aj keď s tým druhým by ste mali byť opatrní (budú dobré iba v teplých, jesenných dňoch) – tenisky sneakers sa dajú nosiť aj v nie veľmi priaznivom počasí. A čo viac, modely vybavené niečo hrubšou podrážkou budú dobre fungovať aj v kombinácii so šatami.

Klasická, plochá športová obuv (tzn. tenisky sneakers aj tenisky) sa dá nosiť k džínsom alebo chinos nohaviciam. Pripojte k tomuto teplý sveter a jesenný look je hotový!

Vyberte si univerzálnosť

Pri výbere nadčasovej dámskej obuvi do svojho šatníka nekupujte modely, ktoré Vás zaujmú na prvý pohľad, ale dobre si rozmyslite, s čím ich skombinujete. Vďaka tomu sa v jesennej sezóne neukáže, že napriek tomu, že Váš šatník praská vo švoch, nemáte vlastne čo na seba.

Šikovná kombinácia štýlov a farieb znamená, že nemusíte mať niekoľko desiatok párov nohavíc, šiat, blúzok a topánok – ak ich dobre skombinujete, dokážete pomocou malého množstva oblečenia vytvoriť obrovské množstvo štylizácií. To Vám zase umožní staviť na ich kvalitu – pretože ak kúpite menej kusov, automaticky na ne budete mať viac peňazí. No to čo, najvyšší čas začať plánovanie jesenného šatníka?