Home / Šport / Schudnite v pohodlí domova na rotopede!

Schudnite v pohodlí domova na rotopede!

Schudnite v pohodlí domova na rotopede!Cesta za vysnívanou postavou vie byť niekedy poriadne namáhavá. Ak nie ste typ, ktorý s obľubou chodí medzi ľudí do fitness centra, ale radšej cvičí osamote, zaobstarajte si domov rotoped a už vám nič nebráni dať si poriadne do tela vždy, keď máte akurát chuť. Už žiadne státie v rade na voľný stroj!

Rotoped je jedným z najlepších nástrojov na chudnutie, takže ak sa chcete čo najskôr pýšiť vysnenou postavou, s jeho kúpou dlho neváhajte. Pripravili sme si pre vás prehľad výhod, aké ponúka, ale aj to, ako môže vyzerať cesta za lepšou postavou.

Výhody a nevýhody cvičenia na rotopede

Stacionárne bicykle a rotopedy môžete osedlať aj vtedy, ak je vonku škaredo a klasický bicykel sa vám do takého počasia vyťahovať nechce. Svalovú hmotu si na rotopede síce nevybudujete, ani veľmi neprecvičíte hornú časť tela, no pravidelné tréningy na rotopede sa podpíšu na zrýchení vášho metabolizmu a spaľovania tukov, posilní a vytvaruje vám nohy a podporí aj kardiovaskulárny systém. Najlepšie na tom je, že pri cvičení nezaťažuje kĺby.

Vypracujte si tréningový plán

Zhodnoťte svoju kondíciu, aby ste mohli začať s vhodným tréningom. Ak ste doteraz nevyvíjali žiadnu športovú aktivitu, asi budú začiatky opatrnejšie, no nebojte sa, postupne si pridáte obtiažnosť. Mierna intenzita aeróbneho cvičenia vám síce zrýchli dych, no nebudete mať problém s konverzáciou. Ak si zvolíte rýchle tempo, bez lapania po dychu sa vám asi viac ako veta-dve nepodarí povedať.

Strážte si tepovú frekvenciu. Najefektívnejšie spaľujete tuky práve vtedy, ak sa nachádzate v hodnotách okolo 60-70 percent maximálnej tepovej frekvencie pre váš vek. Zamerajte sa na optimálny odpor: vo všeobecnosti je účinnejšie rýchlo bicyklovať s menším odporom, ako sa pomaly trápiť na silnom odpore. Ideálna dĺžka cvičenia je aspoň 40 minút až 1 hodinu tri až štyrikrát do týždňa, aby sa po pár týždňoch dostavili prvé výsledky. Nedeľte cvičenie na 15-20 minút ráno a to isté večer, radšej potiahnite jeden blok naraz, aby ste čo najúčinnejšie spaľovali. Až po približne 20 minútach totiž začínate naozaj spaľovať tuk. Nepodceňujte ani strečing a krátku rozcvičku, aby ste sa zahriali a pripravili telo na cvičenie.

Schudnite v pohodlí domova na rotopede!

Vysoko intervalový tréning na rotopede

Mnohé štúdie dokazujú, že HIIT (vysoko intervalový tréning) je pri spaľovaní tukov najefektívnejší. Na rotopede môžete HIIT cvičiť stredaním rýchleho a mierneho tempa po určených časových intervaloch.

Náš tip: striedajte 10-15 sérií minútových intervalov mierneho a rýchleho tempa.

Stredajte aktivity, aby ste zamedzili stagnácii – ak pravidelne vykonávate rovnaké cvičenia v rovnakej intenzite, telo si zvykne na jednostrannú záťaž.

Ako si vybrať rotoped?

Ako každé zariadenie do domáceho fitka, aj pri rotopedoch máte viacero možností, aké si môžete zaobstarať. Na občasné cvičenie postačí základný model, jednoduchší mechanický rotoped. Ak to myslíte s cvičením vážne a chcete na rotopede absolvovať intenzívnejší tréning viackrát do týždňa, vyberte si magnetický rotoped. Pre náročných sú určené elektromagnetické modely. Nezabúdajte na to, že nákupom rotopedu neschudnete. Bez aktivity to nepôjde!

Kvalitnú výbavu za rozumné ceny nájdete tu: https://hop-sport.sk/rotopedy/