Home / Bývanie / Výkonné stavebné stroje a záhradná technika z požičovne. Čo všetko tam nájdete?

Výkonné stavebné stroje a záhradná technika z požičovne. Čo všetko tam nájdete?

Výkonné stavebné stroje a záhradná technika z požičovne

Výkonné stavebné stroje a záhradná technika z požičovne

Pri zakladaní alebo rozsiahlych úpravách záhrad a pozemkov nemusia ľudské svaly stačiť. V tom prípade je lepšie, ak siahnete po robustnej záhradnej technike, ktorá vám ušetrí množstvo času. Nemusíte ju hneď kupovať, poradíme vám totiž, kde a akú si môžete požičať.

Na pozemkové úpravy bager alebo minibager

Ak chcete vykonávať na pozemku rozsiahle úpravy, vašou jednoznačnou voľbou je bager, prípadne jeho menšia verzia minibager. Títo pomocníci si poradia s premiestňovaním zeminy, odstraňovaním hustých krov a porastov, ale napr. aj s odstraňovaním stromov. Vďaka vymeniteľnému príslušenstvu ich môžete použiť nielen na výkopové práce, ale tiež na búranie starých stavieb, vŕtanie dier na betónové základy či manipuláciu s ťažkými predmetmi (stromy, stavebný materiál).

Vynikajúcim pomocníkom na premiestňovanie veľkého množstva materiálu (či už zemina, kamene a pod.) sú minidumpre. Ide v podstate o motorizované fúriky, ktoré sa vyrábajú s kolesovým i pásovým podvozkom. Niektoré sú dokonca vybavené jednoduchou lyžicou, vďaka ktorej sa naložia aj samé – bez minibagra či lopaty a ľudských svalov.

Nielen stavebné stroje

Ak nechcete „rozbombardovať“ celý pozemok, môžete stromy vypíliť a na odstránenie pňov použiť pňovú frézu. Drevo zo stromov zase môžete zužitkovať ako palivo – pomôžu vám s tým mobilné štiepkovače na elektrický, prípadne benzínový pohon, ktoré dokážu spracovať až niekoľko ton dreva za hodinu.

Požičovňe strojov a náradia vám pomôžu tiež s údržbou trávnikov. Špeciálne zakladače trávnikov dokážu jediným prejazdom pôdu vyfrézovať, nakypryť, zahrabať kamene, trávy či biomasu. Spolu s mulčovačmi sú k dispozícii ako príslušenstvo pre stavebné stroje. Pri záhradných prácach využijete aj výkonné tlakové čističe. Pomôžu vám vyčistiť napr. dlažbu, kamene či samotnú záhradnú techniku.