Home / Bývanie / Profesionálne čistenie fasád si poradí s bežnými nečistotami, ale aj plesňami a riasami

Profesionálne čistenie fasád si poradí s bežnými nečistotami, ale aj plesňami a riasami

Profesionálne čistenie fasád

Profesionálne čistenie fasád

Každý, kto už v minulosti staval či rekonštruoval rodinný dom, vie, ako finančne náročná je nová fasáda. Je to jedna z najväčších položiek v rozpočte a aj to je dôvod, prečo majiteľov tak veľmi trápi, keď je ich nová fasáda už po niekoľkých rokoch znečistená na nepoznanie.

Ide tiež o estetický problém, keďže práve fasáda vytvára povestný prvý dojem. Ak sa kvôli nej vraciate domov nešťastný, hanbíte sa vždy, keď k sebe niekoho pozvete na návštevu alebo jednoducho ak závidíte susedom čistý vzhľad ich fasády, je načase zistiť, prečo vlastne k znečisteniu došlo. A ak to zistíte, riešenie problému môže byť celkom jednoduché – možno bude stačiť profesionálne čistenie fasád.

Najčastejšie dôvody znečistenia fasády

Príčiny znečistenia sú zväčša veľmi ľahko identifikovateľné. Bývate v meste, prípadne ešte aj pri rušnej ceste? Na vašej fasáde sa pravdepodobne usádza veľké množstvo prachu a smogu. Naopak, ak bývate na dedine, problémy vám môže spôsobovať napríklad poľnohospodárska či lesnícka činnosť.

Ak máte krb alebo ho majú vaši susedia, na fasáde sa ľahko zachytia aj sadze z komínov. Nuž a k tým najbežnejším dôvodom znečistenia môže prispieť aj najväčšia nočná mora všetkých majiteľov rodinných domov – lastovičky a ich hniezda. Umývanie fasády však dokáže všetky tieto bežné nečistoty dôkladne odstrániť a vaša fasáda tak bude vyzerať opäť ako nová.

Rozlúčte sa s plesňami aj riasami

Profesionálne čistenie fasád si však poradí aj s väčšími problémami, ako sú iba bežné nečistoty. Ak sa váš dom nachádza v oblasti, kde je množstvo zelene, stromov a kríkov, problémy vám môže spôsobovať vysoká vlhkosť, ktorá tu vzniká.

Rovnaký problém majú aj budovy, ktoré sú postavené príliš blízko pri sebe. Ak totiž naprší, fasáda si vyžaduje oveľa dlhší čas na vysušenie a čím dlhšie je fasáda vlhká, tým ideálnejšie sú podmienky pre vznik plesní a rias.

No aj vtedy, ak sa už na vašom dome objavili plesne a riasy, dokáže vám profesionálne čistenie fasád pomôcť. Vyčistí totiž vašu fasádu nielen na povrchu, ale aj v hĺbke jej pórov a tak odstráni aj všetky tieto mikroorganizmy.

Nie ste si istý, či je možné vašu fasádu efektívne vyčistiť?
Kontaktujte Valmax s.r.o., radi vám poradia!