Home / Bývanie / Detská izba s nápadom – inšpirácia a usporiadanie

Detská izba s nápadom – inšpirácia a usporiadanie

Detská izba s nápadom – inšpirácia a usporiadanieVstup do detskej izby je ako prechod do iného sveta. Je to miestnosť, v ktorej platia samostatné zákony, ktoré definujú radosť, šťastie, bezstarostnosť. Veľmi dôležitá je samozrejme aj funkčnosť – koniec koncov, je to miestnosť, kde sa mladý človek nielen hrá a trávi svoj voľný čas, ale tiež sa učí a odpočíva. Preto musíme pre neho vytvoriť najlepšie možné podmienky. Jednou z rád je… potešenie, a to dosiahneme pomocou detailov. Ako zaujímavo zariadiť detskú izbu?

Usporiadanie detskej izby – umenie kompromisov

Detská izba je spálňou, pracovňou a zároveň herňou. Usporiadať ju nie je práve najjednoduchšie, ale napriek tomu je to skvelá zábava! Môžete sa totižto aj trochu vyblázniť. Pokiaľ chcete vytvoriť atraktívnu izbu pre dieťa, vzdajte sa všetkých myšlienok o móde a trendoch a zamerajte sa na to, čo vaše dieťa najviac poteší, čo má rado, aký má štýl a čo mu robí radosť. Samozrejme, existujú určité limity, napr. pokiaľ ide o výber farieb. Vo všeobecnosti platí, že ak má byť miestnosť multifunkčná, mala by vytvárať ideálne podmienky nie len na oddych a uvoľnenie, ale aj pre bláznivú zábavu. Existuje však spôsob, ako dopriať svojmu dieťaťu farebnosť, po ktorej túži, a zároveň zaistiť, aby nespôsobovala bolesť hlavy. Aký? Fototapeta!

Fototapety pre deti – perfektný spôsob, ako vyzdobiť stenu

Steny v detskej izbe by mali mať tlmenú a svetlú farbu, podporujúcu koncentráciu a odpočinok, no zároveň príjemnú a nabádajúcu k tomu, aby tu deti trávili čas a hrali sa v nej. Niekedy je výber dokonalého odtieňa ťažký, najmä ak ho vyberáte s dieťaťom. Stáva sa, že je „príliš svetlý“, „príliš nevýrazný“, „smutný“ alebo jednoducho NEVHODNÝ. A preto je fototapeta do detskej izby skvelým riešením. Vďaka nej môžete splniť detský sen o farebných a intenzívnych stenách. Umožní vám vytvoriť príjemný kútik pre dieťa, dokonale zladiť jeho záujmy a prispieť k radostnej atmosfére miestnosti a zároveň, aj keď vyzdobíte jednu stenu v tej „najintenzívnejšej“ verzii, nebude príliš invazívna a skľučujúca. Bude ľahšie potom pretlačiť svetlejšiu a univerzálnejšiu farbu pre zvyšok stien. Fototapety pre deti môžu byť abstraktné a zároveň aj elegantné! Vďaka obrovskému výberu si tu každý môže ľahko nájsť dokonalý model.