Home / Bývanie / Na love za dokonalými poštovými schránkami

Na love za dokonalými poštovými schránkami

Na love za dokonalými poštovými schránkami

Na love za dokonalými poštovými schránkami

Bez poštovej schránky ku vám netrafí poštárka ani poštový holub. Určite ste u niekoho videli aj také, u ktorých ste si povedali, že pristanú k bráne a domu konkrétneho majiteľa. Či už sú to klasické, štýlové alebo moderné. Akonáhle ich dokážete prispôsobiť vašej bráne, máte vyhraté. Častokrát sa stáva, že práve poštová schránka je posledný kus skladačky, ktorý je potrebné zapasovať. Práve ich výber zvykne byť náročný, až do tejto chvíle.

Na bránu alebo stĺp

Určite ste videli dostatok amerických filmov na to, aby sa vám vybavila klasická americká schránka na stĺpe. Pokiaľ aj vy snívate o takej, zaručene budete vo svojom okolí originálni. Áno, aj s tou červenou vlajočkou, ktorú musíte dať dole, akonáhle vyberiete poštu zo schránky. Ich najväčší problém bola kedysi dostupnosť. Pokiaľ ste sa nepresťahovali priamo do Ameriky, zohnať ich bolo náročné. Jedine, že by ste si kúpili klasickú a vlastnoručne ju upravili.

Tomu už je dávno koniec a pekné americké schránky zoženiete aj u nás. Dokonca aj s červenou vlajočkou. Pokiaľ to ale nie je váš štýl, potom sú klasické poštové schránky pre vás. Jednoducho ju uchyťte o plot alebo dom a ste pripravení na nové zásielky.

Rozmer balíkov

To, aké veľké balíky zvyčajne dostanete, ovplyvní veľkosť vašej schránky. Pokiaľ dostávate samé obálky a sem-tam menší balíček, postačí vám aj klasická veľkosť. Napríklad taká, ktorú dokážete zamurovať do steny. Ak žijete v oblasti, kde sú reklamné letáky pravidelná záležitosť, odporúčame schránku s priestorom na spodku. Tak odseparujete nezaujímavé letáky od dôležitých obálok a balíkov, ktoré sa vložia do uzavretej hornej časti schránky.

Aký materiál zvoliť

Oceľ, plast alebo hliník? Táto otázka vás bude sprevádzať nákupom poštovej schránky. Dobrou správou je, že ani jeden z materiálov nehrdzavie, vydrží dlho a je odolný. Ostáva to len na vás, čo sa vám zapáči viac. Druhá dilema bude, či zvoliť schránku na zámok alebo nie. Odpoveď je ale jasná, ak máte obavu, že by vám mohol niekto niečo zo schránky vybrať, určite sa rozhodnite pre schránku so zámkom.