Home / Návody / Preprava Slovensko – Anglicko. Všetko, čo potrebujete vedieť

Preprava Slovensko – Anglicko. Všetko, čo potrebujete vedieť

Preprava Slovensko – AnglickoPotrebujete prepraviť svoj tovar, zásielku či balík do Anglicka alebo z Anglicka? Nevyznáte sa v ponuke prepravných služieb, ktoré prepravcovia ponúkajú? Pomôžeme vám zorientovať sa a vybrať si tú najvhodnejšiu možnosť pre vás.

Expresná preprava tovaru do Anglicka a z Anglicka

Potrebujete svoj náklad prepraviť naozaj rýchlo? Najvhodnejším riešením bude pre vás expresná preprava tovaru do Anglicka / z Anglicka. Svoj náklad až do hmotnosti 1 300 kg alebo sólom až do 3 500 kg prepravíte na miesto určenia v tom najkratšom možnom čase. Expresná preprava Slovensko – Anglicko je zároveň jedným z najbezpečnejších spôsobom prepravy. Keďže sa pri nej manipuluje s nákladom len minimálne, znižuje sa riziko, že sa náklad poškodí. Navyše, seriózni prepravcovia, ktorí sa na tento druh dopravy špecializujú, preberajú za náklad plnú zodpovednosť, garantujú doručenie načas a vybavia za vás všetky colné formality.

FTL preprava zásielok do Anglicka a z Anglicka

Nie je pre vás dôležité prepraviť náklad expresne rýchlo? Potom by vás mohla zaujímať celovozová FTL preprava zásielok do Anglicka / z Anglicka. Tá je vhodná pre spoločnosti, ktoré potrebujú mať pre svoj náklad k dispozícii celý kamión. V takomto prípade by mal prepravca prísť až k vám, naložiť náklad do kamióna a odviezť ho priamo na miesto určenia, a to bez prekládky na termináli. FTL preprava z Anglicka na Slovensko (a opačne) je síce pomalšia než expresná preprava, ale stále je rovnako bezpečná a spoľahlivá.

LTL preprava balíkov do Anglicka a z Anglicka

Čiastočná LTL preprava balíkov do Anglicka / z Anglicka je efektívnym riešením pre všetkých, ktorí nemajú náklad natoľko veľký, aby potrebovali celý kamión. V takomto prípade prichádza na rad zberná služba, kedy prepravca zozbiera viacero malých balíkov od rôznych odosielateľov a následne tieto balíky prepravuje na svojich pravidelných linkách. LTL preprava balíkov z UK na Slovensko (a opačne) vám ušetrí financie, pretože zaplatíte iba alikvotnú časť za svoj náklad. Zároveň, ak neposielate na cesty poloprázdne kamióny, šetríte tak životné prostredie a znižujete uhlíkovú stopu. Na druhej strane, treba rátať s tým, že LTL preprava balíkov Anglicko – Slovensko, je značne pomalšia než predchádzajúce dva spôsoby prepravy, a to jednak preto, že preprava na pravidelných linkách zväčša neprebieha každý deň a zároveň pri preprave je potrebných viacero zastávok, na ktorých prebiehajú nakládky a vykládky tovaru od rôznych odosielateľov, čím môžu vzniknúť väčšie časové sklzy.

Nie ste si istý, ktorý spôsob prepravy je pre vás najvhodnejší? Kontaktujte našu spoločnosť Focus Logistics – radi vám pripravíme riešenie na mieru.

 

 

Zdroj: Seb Creativo| UNSPLASH.COM