Home / Móda / Sako v lete – 5 inšpirácií, ako nosiť sako aj počas letných horúčav!

Sako v lete – 5 inšpirácií, ako nosiť sako aj počas letných horúčav!

Sako v lete – 5 inšpirácií, ako nosiť sako aj počas letných horúčav!Letné horúčavy nás nútia zredukovať vrstvy oblečenia na minimum. Preto aj saká nachádzame skôr v prechodnej jarnej alebo jesennej móde. V lete nás chránia výnimočne pred chladom v skorých ranných alebo v neskorých večerných hodinách, keď už oceníme aj ďalší prehoz. Sako si jednoducho nemožno odopierať ani na leto, preto sa im venujeme aj v tomto príspevku!

Voľné dlhé sako verzus krátke nohavice

Sako vo vhodnom strihu si môže dovoliť každá zo žien. Otázne je však, ako ho skombinovať s ďalšími kúskami outfitu. Keďže za jedného z najväčších letných favoritov v dámskej móde považujeme šortky, treba sa naučiť ladiť ich s touto funkčnou vrstvou oblečenia. Platí, že dlhé sako nemôže byť pridlhé, ale končí v najširšej časti bokov. V lete, keď sa na nás všetko „lepí“, oceníme pohodlný voľný oversize model.

Predpokladáme, že šortkami chcete upriamiť na štíhle opálené nohy a trendy sakom zdôrazniť svoj cit pre módu. Preto odporúčame príjemnú vzdušnú kombináciu, ktorú vieme dosiahnuť nielen materiálom, ale aj výberom farebných typov. Na leto sa hodí morská modrá na šortkách a snehovo biela na saku, poprípade aj na tričku. Nuda? Zruší ju maxi kabelka alebo  výrazný opasok na nohaviciach.

Sako pre nové letné zážitky

Rady by ste objavovali, ale práca nepočká? Podlieha výber vášho outfitu usadlému administratívnemu prostrediu? Prežiarte ho na vlnách letnej módy pomocou ďalšieho vhodného dlhého saka k šatám alebo k letnému overalu. Spolu s elegantnou kabelkou pôsobí sako so stredovým zapínaním neutrálne, umiernene. Keď však dáme sako dole, všetkým má byť nad slnko jasné, že je leto a to si treba užívať. Sako môže byť v jemnom žltom alebo marhuľovom odtieni.

V uliciach s preveseným sakom

V prípade, že z práce máte dosť času ísť sa domov prezliecť, odporúčame zaobstarať si aspoň jedno ležérne street sako. Je špecifické tým, že mu absentuje zapínanie, má hlboko vytiahnutý, ale zväčša jemne padnúci golier. Problémom nie sú ani dlhšie rukávy, veď si ich možno vytiahnuť alebo regulovať pomocou zapínania. Aj tieto saká patria k voľnejším, dlhším, čím nám v celkovom efekte pripomínajú morské vlny alebo vodopády.

Sako, ktoré narúša zaužívané pravidlá!

Každé dámske sako by malo mať svojho „sparring“ partnera v podobe nohavíc alebo sukne ako súčasť kostýmu. Ten sa najčastejšie spája s uhladeným pracovným štýlom, no aj tu sa odkrývajú širšie možnosti. V nadväznosti na letnú módu môžeme hovoriť o kratších trojštvrťových nohaviciach k saku, pod ktorým nie je nič, crop top alebo podprsenka. Letná móda je predsa jednou z najhorúcejších!

Každá polovica hovorí za vás!

Žena nie je nikdy spokojná a takou má zostať, aj keď ide o sako. Neviete si vybrať, alebo viete, že počas dňa sa vaša nálada kolíše ako na hojdačke? Tak potom sa lepšie prizrite na exkluzívne dvojfarebné saká po vertikálnej alebo horizontálnej línii. A keď si myslíte, že majú predstavovať podobné odtiene, tak sa mýlite! Na letnej výslní totiž poriadne ťahajú oči!