Home / Bývanie / Viete, čo sú to vyvýšené záhony?

Viete, čo sú to vyvýšené záhony?

Viete, čo sú to vyvýšené záhony?Mnoho ľudí si pod vyvýšenými záhonmi predstavujú vždy niečo iné. Nejde iba o veľké kvetináče. Ak máte teda vyvýšené nádoby, v ktorých máte uložené kvety, nie sú to ešte vyvýšené záhony v pravom slova zmysle. Treba povedať, že vyvýšené záhony nemajú dno. Sú vlastne otvorené do zeme. Vďaka tomu môžu korene rastlín využívať výživné látky priamo z pôdy.

Takýto záhon však môže byť takmer v plnej miere prispôsobený vašim potrebám – môže mať rôzne veľkosti aj tvary a taktiež môžu byť na jeho výrobu použité rôzne materiály. Najčastejšie sa tu využíva drevo, kameň, ale aj tehly či tvárnice. V konečnom dôsledku vám dobrým nadizajnovaním môže za záhrade skutočne vyrásť umelecné dielo. Navyše, takýto vyvýšený záhon má nielen estetickú, ale aj funkčnú úlohu.Viete, čo sú to vyvýšené záhony?

Ide teda o veľký kontajner, ktorý je určený na pestovanie rôznych rastlín. Tento kontajner je vždy umiestnený nad úrovňou zeme a je v prvom rade naplnený zeminou. Ako sme spomínali, nemá dno, čiže ide o box bez dna. Na vás je hlavné rozhodnutie – a teda, kam ho umiestniť.

Jednou z najväčších výhod vyvýšených záhonov je, že je to flexibilná forma pestovania čohokoľvek, čo chcete na záhrade mať. Záhony si tvarom taktiež môžete prispôsobiť vašim predstavám. A čo sa týka pestovania, môžete mať v nich iba kvety, ale aj bylinky alebo drobné ovocie či zeleninu.

Poďme k niekoľkým hlavným výhodám – gabionové vyvýšené záhony. Jednou z tých najväčších výhod je, že k záhonu máte prístup v podstate z ktorejkoľvek strany a jeho výška bude tiež lichotiť vašej chrbtici. Rastliny v tomto záhone sú taktiež o niečo menej náchylné na prízemné mrazy, pričom gabionové steny dokonca záhon udržujú v optimálnej teplote. Rastliny sú taktiež ochránené pred hlodavcami, hrabošmi a krtmi a vďaka svojej výške sa do záhonu nedostane veľké množstvo buriny.

Presvedčili ste sa?

Kontakt na výrobcu gabionových vyvýšených záhonov na mieru : obchod@gabionylemon.sk