Home / Úspech / Výhody založenia s.r.o. v kocke

Výhody založenia s.r.o. v kocke

Výhody založenia s.r.o. v kockeNeexistuje človek, ktorý by sa vyžíval v papierovaní a byrokratických postupoch. Možno aj z tohto dôvodu sa veľa živnostníkov zdráha prejsť na formu podnikania s.r.o.. Skúste prekonať svoj odpor k behaniu po úradoch a začnite podnikať ako eseročka. Ak necháte celé založenie s.r.o. v rukách firmy, tak pôjde všetko ako po masle s vašou minimálnou účasťou. Následne sa už môžete len a len tešiť z nasledujúcich výhod, ktoré eseročka ponúka.

Založiť s.r.o. je možné aj expresne rýchlo

Všetko chce svoj čas, a toto pravidlo platí aj pre založenie s.r.o.. Počas založenia je nutné prejsť niekoľkými úradmi a vyplniť množstvo formulárov. Preto trvá založenie s.r.o. približne 10 až 14 dní. Počas týchto dní sa pokojne môžete venovať svojim záležitostiam, ak necháte celé založenie spoločnosti na firmu. V prípade, že sa vám proces zakladania zdá veľmi pomalý, je možné si kúpiť už založenú ready made s.r.o. a začať podnikať prakticky ihneď po podpísaní dokumentov.

Eseročka je stávkou na istotu

S rastúcimi príjmami rastie vaše sebavedomie, ale tiež riziko krachu. Pre živnostníka je toto riziko obrovské, pretože ručí za záväzky celým svojim majetkom, a to dokonca aj tým osobným. Naopak, ak sa rozhodnete podnikať ako eseročka, budete ručiť za záväzky len majetkom spoločnosti. Zrušenie s.r.o. nie je tak jednoduché ako v prípade živnosti, ale je možné spoločnosť predať alebo zlikvidovať.

Kto je rozumný, ten šetrí

Dokonca aj prvotná investícia môže byť v prípade založenia eseročky nízka, keď sa obrátite na firmu. Vďaka elektronickým podpisom sú poplatky na úradoch polovičné alebo dokonca nulové. Následne ako podnikateľ vlastniaci s.r.o. musíte síce viesť podvojné účtovníctvo, ale šikovný účtovník dokáže vaše náklady enormne optimalizovať. Ovplyvniť je možné aj daňové a odvodové zaťaženie. Spoločníci a konatelia nemusia za istých okolností zo svojej odmeny platiť žiadne odvody.

Trochu papierovania zmení váš imidž

Ako živnostník nemusíte viesť toľko papierovej evidencie, ale vždy budete len drobný živnostník. Na Slovensku i v zahraničí je podnikanie formou s.r.o. rozšírené a veľmi obľúbené z dôvodu budovania imidžu i dobrého mena. V očiach ostatných podnikateľov ste ako majiteľ eseročky dôveryhodnejší a lepší partner na obchodovanie.