Home / Cestovanie / Nosiče bicyklov na strechu auta sa nie vždy vyplatia

Nosiče bicyklov na strechu auta sa nie vždy vyplatia

Nosiče bicyklov na strechu auta sa nie vždy vyplatiaHorúčavy poľavili, takže sa už nemusíte skrývať v klimatizovaných miestnostiach a môžete pokojne vyraziť za športom. Napríklad na bicykloch. Cyklistické predĺžené výlety sú skvelou možnosťou, ako tráviť čas aktívne a psychicky sa naplno uvoľniť. Motoristi majú výhodu v tom, že si bicykle môžu so sebou zobrať vďaka nosičom. V prípade, že nosiče ešte nevlastníte, iste prvotne siahnete po nosičoch bicyklov na strechu, ktoré sa však nie vždy vyplatia.

Populárny a lacný nosič bicyklov

Počas jazdy vozidlom ste iste zaznamenali, že na cestách sa pohybujú automobily s bicyklami vyloženými na strechu vozidla. Tento spôsob prevážania bicyklov je populárny hlavne z toho dôvodu, že nosiče bicyklov na strechu sú najlacnejšie. Veľká výhoda týchto nosičov tkvie tiež v tom, že nemusíte kupovať rozmerný nosič, pretože strešné sa predávajú samostatne na jeden bicykel. Znamená to, že nosič pre rodinu dokúpite podľa potreby. Skvelé je tiež to, že po výmene vozidla sa dajú nosiče primontovať na iný automobil. K primontovaniu nosičov sú potrebné len hagusy resp. priečne strešné nosiče. Ak prevážate len jeden bicykel, zostane vám dokonca dosť miesta na inštaláciu strešného boxu, do ktorého môžete uložiť napríklad detské vozíky za bicykel.

Prvé problémy ihneď pri vykladaní

Po prvotnom nadšení zo skvelej ceny nosičov na strechu zrazu zistíte, že nosič má dosť nevýhod. V prvom rade sa rozlúčte s myšlienkou, že by ste ťažší bicykel dokázali vyložiť na strechu sami. Je to prakticky nemožné a tiež nebezpečné pre vás i pre bicykel. Keď už konečne bicykle vyložíte na strechu a vyrazíte na cesty, tak po príchode do cieľu zrazu zistíte, že s bicyklom na streche sa nedostanete do garáže. Čaká vás celý proces skladania a následného vykladania bicykla. Čo je však najviac nepríjemné je fakt, že s nosičom bicyklov na strechu v závere neušetríte, ale prerobíte.

Na kontrolku paliva sa radšej nepozerajte

Bicykle na streche vozidla znamenajú pre auto veľkú záťaž. Zabrať dostávajú pneumatiky a samozrejme tiež motor. Prakticky po pár kilometroch pocítite zvýšenú spotrebuje, ktorá sa nepohybuje rádovo v centoch, ale desiatkach eur. Už pri rýchlosti okolo 90 km/h sa spotreba zvýši v priemere o tretinu a pri rýchlosti 130 km/h ide dokonca o 50 % nárast spotreby. Takže vám radíme radšej investovať a kúpiť nosiče bicyklov na ťažné, ktoré aerodynamiku vozidla neovplyvňujú.