Home / Zdravie / Prečo sa oplatí pravidelne používať krémy na tvár?

Prečo sa oplatí pravidelne používať krémy na tvár?

Prečo sa oplatí pravidelne používať krémy na tvár?Používanie krému na tvár je dôležité, pretože udržuje vlhkosť a pružnosť pokožky, čo môže pomôcť znížiť vrásky, starecké škvrny a iné jemné linky. Krémy na tvár fungujú aj ako ochranná bariéra pre vašu pokožku.

Prečo sa oplatí pravidelne používať krémy na tvár?

Používanie krému na tvár je dôležité, pretože udržuje vlhkosť a pružnosť pokožky, čo môže pomôcť znížiť vrásky, starecké škvrny a iné jemné linky. Krémy na tvár fungujú aj ako ochranná bariéra pre vašu pokožku.

Denné a nočné krémy sa líšia v tom, čo majú pre vašu pleť robiť. V noci hľadáte krém, ktorý by prenikol hlbšie do pokožky a pomohol ju opraviť. A s dennými krémami hľadáte niečo, čo pomôže chrániť vašu pokožku pred vonkajšími vplyvmi.

Čo si kúpiť a na čo si dať pozor?

Zdá sa, že každá reklama v časopise na produkty starostlivosti o pleť tvrdí, že našla prameň mladosti – aspoň čo sa vrások týka. A ak vás znepokojujú známky starnutia, možno budete ochotní vyskúšať čokoľvek, čo vám sľubuje, že vaša pokožka bude mladá, pevná a žiarivá.

Ale ako všetko, čo sa zdá byť príliš dobré na to, aby to bola pravda, väčšina tvrdení o voľnopredajných výrobkoch starostlivosti o pleť pravdepodobne taká je.

To však neznamená, že všetko na trhu je plytvanie vašimi peniazmi a nádejou. Rozprávali sme sa s certifikovanými dermatológmi, aby sme zistili, čo môže skutočne pomôcť odvrátiť vrásky a iné príznaky starnutia – a s čím by ste sa nemali obťažovať.

Aké ingrediencie potrebujete v kréme?

Propolis krém

Propolis krém je jemný k citlivej pokožke a môže dokonca pomôcť znížiť začervenanie. Toto začervenanie môže súvisieť s akné, pretože propolis je prospešný pre jedincov s miernou až stredne ťažkou formou akné. Vďaka svojim antibakteriálnym a protizápalovým vlastnostiam Propolis urýchľuje proces hojenia rán. Ako prírodný tesniaci prostriedok môže propolis tiež pomôcť pokožke udržať si viac vlhkosti, aby si udržala zdravšiu a žiarivejšiu pleť. Propolis môže znížiť výskyt vrások a vyhladiť pokožku.

Krémy s retinolom

Retinoly. Tento derivát vitamínu A pôsobí proti starnutiu a pomáha s jemnými linkami, vráskami a hnedými škvrnami. Krémy s retinolom dokážu vyrovnať a rozjasniť tón pleti. Ale pozor, tento voľnopredajný prostriedok je silný a môže spôsobiť podráždenie. Začnite s veľmi malým množstvom trikrát týždenne a zvyšujte podľa tolerancie. Ak máte citlivú pokožku, buďte obzvlášť opatrní.

Krémy s kyselinou hyalurónovou

Kyselina hyalurónová, tiež známa ako hyaluronan alebo hyaluronát – je mazľavá, klzká látka, ktorú vaše telo produkuje prirodzene. Vedci našli kyselinu hyalurónovú v celom tele, najmä v očiach, kĺboch ​​a pokožke. Kyselina hyalurónová má blahodarné vlastnosti pri použití na pokožke. Je obzvlášť užitočný na zníženie výskytu vrások a vekových línií.

Táto zložka absorbuje vlhkosť, aby vyplnila vašu pokožku a pomáha pri jemných linkách, vráskach a problémoch s kožným pigmentom. Robí vašu pokožku pružnou. Kyselina hyalurónová pomáha napínať a ohýbať pokožku a redukuje vrásky a linky. Je tiež dokázané, že kyselina hyalurónová pomáha rýchlejšie hojiť rany a môže znížiť zjazvenie.

Krém s kyselinou hyaluronovou nájdete v rôznych formách a krémoch, ktoré si nanášate na pokožku. Patria sem šampóny, pleťové vody, krémy, gély, masti, náplasti a séra. Môžete si tiež kúpiť prášok kyseliny hyalurónovej a zmiešať ho s vodou, aby ste vytvorili sérum kyseliny hyalurónovej, ktoré môžete aplikovať na pokožku