Home / Návody / Vďaka ZUTY namaľujete obrazy slávnych maliarov a ďalších populárnych autorov

Vďaka ZUTY namaľujete obrazy slávnych maliarov a ďalších populárnych autorov

Vďaka ZUTY namaľujete obrazy slávnych maliarov a ďalších populárnych autorovHľadáte záľubu, ktorá vás jednoducho bude baviť a prídete pri nej na iné myšlienky? V tom prípade ste tu rozhodne správne! Prinášame vám popis činnosti, akou je maľovanie podľa čísel. Povieme si niečo o tom, ako to funguje, aké prináša výhody a tiež, prečo by ste to mali začať robiť aj vy.

Nemusíte byť rodený umelec ani výtvarník, aby ste dokázali pomocou vlastných síl vytvoriť svoje dielo. Je to veľmi jednoduché. Ide o maľovanie podľa čísel, ktoré sa v dnešnej dobe teší skutočne obrovskej obľube. Táto činnosť si získala priazeň už mnohých ľudí, ktorí sú v rôznych vekových kategóriách. Tým chceme povedať, že maľovanie podľa čísel je vhodné skutočne pre všetkých, a to bez akýchkoľvek veľkých rozdielov. Ak raz túto činnosť vyskúšate, nebudete chcieť prestať. Samozrejme, všetko má svoje hranice a aj v tomto prípade platí niekoľko podmienok a odporúčaní, ktoré by ste mali dodržiavať.

Charakteristika maľovania podľa čísel

Možno by ste neverili, no aj dnes existujú ľudia, ktorí dosiaľ o tejto činnosti veľa nepočuli. Kvôli malej informovanosti majú pred vyskúšaním maľovania podľa čísel veľa predsudkov. Boja sa, že na to nebudú mať čas a že ich to nebude baviť. Samozrejme, aj v tomto prípade platí, sto ľudí, sto chutí. Každý má na to iný názor, preto je najlepšie, ak si maľovanie podľa čísel dospelí vyskúšate na vlastnej koži. Iba takým spôsobom totiž zistíte, či vás to naozaj baví alebo naopak, nie.

Ako to vôbec celé funguje? Základom je veľké plátno, ktoré sa skladá hneď z niekoľkých menších častí. Tie sú označené číslom. Každé číslo predstavuje inú farbu. To znamená, že políčka vyfarbujete na základe farby, ktorá je vopred určená. Rozhodne tak ide o veľmi zábavnú a jednoduchú činnosť, ktorú si zamilujete. Obrazy podľa čísel si následne môžete vystaviť na poličku, prípadne ich darovať vaším blízkym. To, čo s nimi urobíte je len na vás.

V balení, po nákupe obrazu podľa čísel, nájdete jednotlivé štetce, farby a plátno. Farby a štetce si v prípade potreby viete aj jednoduchým spôsobom dokúpiť, čo je skutočne veľmi výhodné.

Aké sú výhody maľovania podľa čísel?

Ak sa rozhodnete pre maľovanie podľa čísel, máte vyhraté. Táto činnosť totiž prináša veľké množstvo benefitov, ktoré sú známe hneď po prvom vyskúšaní. Ide napríklad o zmiernenie stresu. Dnešná doba je známa tým, že ľudia v rôznych vekových kategóriách žijú pod tlakom a sú neustále v napätí. To rozhodne nie je dobré, pretože takým spôsobom neskôr môžu vzniknúť aj rôzne zdravotné komplikácie, ktoré neznačia nič dobré. Napríklad, stres je častým faktorom vzniku kardiovaskulárnych, prípadne civilizačných ochorení, ako je cukrovka alebo obezita.

Naučíte sa trpezlivosti

V dnešnej dobe je veľa ľudí uponáhľaných. Môžu za to vplyvy aj kvôli práci, škole či osobným vzťahom. Keď je človek nervózny, horšie rieši aj hádky, ktoré môžu nakoniec skončiť ešte horšie. Ak chcete nájsť kľud, relax a pokoj, vyskúšajte namaľovať ručne maľovaný obraz, ktorý prináša široké spektrum benefitov. Naučíte sa trpezlivosti, vďaka čomu budete oveľa lepšie zvládať rôzne životné situácie. Preto neváhajte a vyskúšajte túto činnosť aj vy. Už teraz vám zaručujeme, že to jednoznačne neoľutujete.

Relax a pokoj

Túžite nájsť vytúžený relax? Ste unavení z práce a je na vás toho jednoducho veľa? V tom prípade je skvelým riešením maľovanie podľa čísel. Ide o činnosť, pri ktorej máte možnosť prísť na iné myšlienky a odreagovať sa. Ak toto maľovanie podľa čísel raz vyskúšate, určite si to zamilujete a budete to chcieť robiť vo voľnom čase čoraz častejšie. Je to výborný spôsob na odreagovanie a zábavu pre celú rodinu alebo priateľov. Určite je to lepšie, ako pozerať celý deň televízor. Takýmto spôsobom budete robiť niečo zábavné a zároveň aj kreatívne.

Rozvíjajte svoju kreativitu

Asi vám je už jasné, že keď vyskúšate maľovanie podľa čísel, máte možnosť rozvíjať aj svoju kreatívnu stránku, čo je skutočne veľmi výhodné. Nech už je vaše povolanie akékoľvek, kreativita sa vám jednoducho zíde v mnohých životných situáciách. Ide o skutočne výborné riešenie, ktoré vás posunie vpred. Okrem iného, maľovanie podľa čísel sa dnes využíva aj v materských školách či základných školách. Deťom to totiž zlepšuje koncentráciu a sústredenie sa. Naopak. Aj seniori si prídu na svoje. Vďaka tejto kreatívnej činnosti si totiž dokážu zlepšiť jemnú motoriku a zároveň aj pamäť. Je to skutočne veľmi výhodná činnosť, ktorú si zamilujete.

ZUTY ako správna voľba

Samozrejme, určite záleží aj na tom, od akej spoločnosti si obrazy podľa vlastnej fotografie idete zaobstarať. My odporúčame spoločnosť ZUTY, ktorá sa už dlhé roky zaoberá predajom a výrobou takýchto obrazov. O kvalite tejto firme jasne hovoria aj tisícky spokojných recenzií. Na ZUTY nájdete obrazy svetových maliarov, ktorí už nie sú medzi nami, ale aj súčasných maliarov, ktorí pochádzajú zo zahraničia.

Široký výber motívov

Maľovanie obrázkov je obľúbená činnosť. Obzvlášť v prípade, že maľujete niečo, čo sa vám skutočne páči. Na ZUTY si máte možnosť vybrať zo širokej ponuky motívov. Či už ide o zvieratá, kvety, dediny alebo vlastnú fotografiu, určite si prídete na svoje. Obraz maľovanie podľa čísel nájdete na webstránke spoločnosti ZUTY až v 6000 rôznych motívoch. Ide o skutočne vysoké číslo, ktoré značí o rôznorodosti, originalite a kreativite.

Ak by ste si náhodou nevedeli vybrať z ponúkaných motívov, určite nemusíte zúfať. Existuje originálne riešenie v podobe výroby obrazu podľa vlastnej fotografie. Postačí, ak si zvolíte vlastnú fotografiu, rozmery a môžete si tak vymaľovať takýto obraz. Je to skutočne originálne riešenie, ktoré ponúka práve spomínaná spoločnosť ZUTY. Jednoznačne si to zamilujete, pretože takto namaľovaný obraz budete môcť podarovať svojím blízkym. Ich to poteší, pretože ide o skutočne originálne a jedinečné riešenie v podobe daru.

Ako začať maľovať?

Samozrejme, aj maľovanie podľa čísel má svoj jasný postup. Potrebné je najmä to, aby ste obrazy maľovanie podľa čísel začali maľovať od najľahšej úrovne. Vo všeobecnosti totiž platí, že táto činnosť sa rozdeľuje do niekoľkých základných úrovní.

Najľahšia úroveň je vhodná pre začiatočníkov, ale aj malé deti. Jednotlivé tvary sú totiž väčšie a je ich pomerne menej, ako pri najťažšej úrovni. Možno vám táto úroveň príde nudná, no rozhodne by ste ňou mali začať. Nevrhajte sa hneď do najťažšej úrovne, pretože by vás to mohlo omrzieť a prestať baviť.

Na strednú úroveň sa môžete presunúť až po tom, čo si skúsite vymaľovať niekoľko obrázkov z najnižšej úrovne. Jednotlivé tvary sú v tomto prípade o čosi menšie a je ich viac. Práve preto si v tejto úrovni budete už môcť trénovať aj svoje silné a slabé stránky v motorike.

No a v neposlednom rade, existuje najťažšia úroveň, ktorá je vhodná pre profíkov. Jednotlivé tvary sú totiž mimoriadne malé a budete musieť nad obrazom stráviť oveľa dlhší čas. Výsledok však bez akýchkoľvek pochybností bude stáť za to, čo sa rozhodne oplatí.

V balení všetko máte

Ako sme si už vyššie spomínali, v balení obrazov maľovanie podľa čísel máte všetko potrebné. Farby, štetce, nádoby na vodu. Základom je, aby ste mali na maľovanie dostatok priestoru. Okolo obrazu si môžete dať napríklad noviny, aby ste v prípade núdze nezašpinili žiadny nábytok alebo ostatné prvky v domácnosti.

Vyhraďte si viac času

Základom všetkého je, aby ste si na maľovanie podľa čísel vyhradili viac času. Nič nie je horšie, ako keby ste sa náhlili a bezhlavo do maľovania vrhali. Preto si vyhraďte viac času a s ničím sa nenáhlite. Je dôležité, aby vás táto činnosť tešila a aby ste ju robili s maximálnym potešením. Preto maľujte obraz vtedy, keď vás to jednoducho bude baviť a napĺňať. Je to veľmi dôležité, pretože v opačnom prípade by sa vám táto činnosť mohla aj zhnusiť. Zapojte pokojne aj svojich priateľov, blízkych alebo rodinu. Môže sa z toho stať totiž vaša obľúbená zábavka na voľný čas.

Pre všetky vekové kategórie

Nezáleží na tom, či ste dieťa, v puberte alebo dospelí. Maľovanie podľa čísel je maximálne univerzálne a vhodné skutočne pre všetky vekové kategórie. Pri tejto činnosti sa zabavíte, rozvijete svoje kreatívne zručnosti a zlepšíte si aj motoriku. Taktiež je to skvelá inšpirácia na darček na rôzne sviatky. Či už ide o narodeniny, meniny, Vianoce alebo výročie s partnerom, nezáleží na tom. Je to veľmi dôležité, pretože ide o skutočne originálne riešenie na každý deň. Preto neváhajte a zaobstarajte si obrazy maľovanie podľa čísel na každý deň. Môžete si ich vystaviť na poličku, poprípade spraviť zbierku. Ak ich budete mať už veľa, môžete ich postupne začať darovať.

Záver a zhrnutie

Na záver už len povieme, že maľovanie podľa čísel sa určite oplatí. Je to činnosť, ktorú si už po prvom použití máte možnosť obľúbiť. Je to rozhodne výborné riešenie, ktoré si zamilujete. Navodí vám pokoj, kľud a prídete tak na iné myšlienky. Maľovanie podľa čísel slúži aj ako prevencia voči rôznym ochoreniam. Je to skutočne výborné riešenie, ktoré si zamilujete. Tak čo, idete do toho aj vy? Rozhodne to neoľutujete, práve naopak.