Home / Móda / Casualové oblečenie do kancelárie – návrhy pre mužov

Casualové oblečenie do kancelárie – návrhy pre mužov

Casualové oblečenie do kancelárie - návrhy pre mužovKancelária je miestom, kde zvyčajne platí viac či menej prísny dress code. To znamená, že nemôžeme prísť do práce v obľúbenej mikine alebo tričku. Všetko samozrejme závisí od pravidiel platných na danom mieste, no väčšinou si okrem obleku môžeme dovoliť aj trochu viac voľnosti, teda smart casual. Tu sú casualové nápady do kancelárie!

Casualové sako namiesto obleku

Univerzálnou voľbou, ktorá môže nahradiť oblek, je ležérne sako, teda v ľahko športovom vydaní. Tie na leto by mali byť vyrobené z materiálov, ako je ľan alebo bavlna, a na chladné obdobia – vlna alebo tvíd. Oblečieme si do neho košeľu s dlhým rukávom vo svetlej klasickej farbe, napríklad v odtieňoch bielej, modrej alebo sivej. K tomuto setu môžeme zladiť nohavice v chinos štýle, teda tie bez puku. Samozrejme, treba pamätať aj na ich správnu štýlovú kombináciu – nohavice a saká je najlepšie voliť v klasických farbách, teda námorníckej modrej a šedej – potom určite neurobíme módnu chybu.

Pánsky sveter sólo alebo so sakom

Nie všetci muži obľubujú saká, preto k ležérnym štýlom do kancelárie patria aj pánske svetre, ktoré sa dajú rôzne kombinovať. V prvom rade sa dá pánsky sveter nosiť pod sakom ako alternatíva ku košeli. V takýchto situáciách sa zameriavame na tenké pánske svetre v univerzálnych farbách, napríklad námornícka modrá alebo sivá – výstrih svetra by mal byť klasický okrúhly. Ďalšou alternatívou je sveter bez saka, ale s košeľou – treba však pamätať na to, že golier košele by mal byť zastrčený – nedávame ho cez sveter a v tomto prípade môže byť výstrih do V. So svetrom si pokojne oblečiete aj elegantné nohavice v chinos štýle, dokonca aj čierne džínsy rovného strihu a čierne sneakersy – samozrejme, ak je takáto voľnosť v kancelárii povolená.

Rolákový sveter do saka a vesta

Pánsky sveter to nie je len klasický hladký a mierne vypasovaný strih, pod ktorý si môžeme obliecť košeľu. Ak sa Vám nepáčia košele, na jeseň a v zime ich môžete vymeniť za golf. Určite si k nemu oblečte elegantné nohavice a sako. A ak chcete ešte viac zdôrazniť štýl, vyberte si vestu. Nezabúdajte však, že by malo ísť o štylizáciu total look – napríklad odtiene sivej a čiernej – vďaka čomu bude štylizácia decentná, minimalistická a stále elegantná. Bez strachu si môžete obliecť káro, prúžky alebo melanž.

Tričko, tepláky a sako

Aj keď sa to mnohým mužom môže zdať priveľa, najnovšie módne trendy ukazujú, že tričká a tepláky nosené k športovému saku sa majú celkom dobre. Samozrejme, toto všetko by sa malo riadiť aj minimalizmom a striedmosťou, preto by sa nohavice a tričko mali držať v jednotnej farbe ako je napríklad čierna a v prípade trička aj biela. Môže to byť aj nadčasová polokošeľa, ktorá bola vytvorená práve preto, aby niektorých mužov oslobodila od tradičných košieľ.