Home / Cestovanie / Ako nájsť ponuku pre najvýhodnejšie PZP?

Ako nájsť ponuku pre najvýhodnejšie PZP?

Ako nájsť ponuku pre najvýhodnejšie PZP?V dnešnej dobe, kedy je trh presýtený ponukami od rôznych predajcov je naozaj ťažké vybrať si výhodné PZP. V tomto článku si rozoberieme možnosti, ktoré v rámci hľadania najvýhodnejšej ponuky máte.

Ako prvé je dôležité si uvedomiť, že žijeme v dobe kedy všetko potrebné dokážeme vybaviť online z pohodlia domova. Preto by ste mali využiť túto možnosť aj vy. Stačí na to pár sekúnd a prostredníctvom vyhľadávania nájdete desiatky zaujímavých ponúk. Je veľmi dôležité aby ste danú spoločnosť poznali, alebo minimálne máte niekoho známeho, ktorý využíva ich služby, prípadne tam pracuje.

Druhou variantnou je, že sa rozhodnete využiť služby firmy, ktorá spraví prieskum za vás a pomôže vám následne aj so spravovaním týchto poistení. V tomto prípade máte veľmi vysokú šancu, že získate najvýhodnejšie PZP na trhu z hľadiska ceny a ponúkaných služieb.

Ako si nájsť najvýhodnejšie PZP sám?

Ak ste sa rozhodli hľadať na vlastnú päsť, tak vám odporúčame najprv si zozbierať ponuky, ktoré vás zaujali a ideálne si ich zapísať do tabuľky. Následne si preverte každú zo spoločností, ktorá dané služby ponúka. Stačí si prejsť ich webstránku, či pôsobí legitímne a následne si v sekcii kontaktu skontrolujte názov spoločnosti. Ten si môžete preveriť aj v online databáze firiem a v podobných databázach, ktoré sú na internete voľne dostupné. Odporúčame si to však naozaj dôkladne preveriť, nakoľko môžete prísť o veľkú sumu peňazí, kebyže zveríte svoje poistenie podvodníkom. Ideálne je preto vždy využiť služby spoločnosti, ktorú dobre poznáte.

S referenciami daných spoločností vám môžu pomôcť aj priatelia, alebo kolegovia z práce nakoľko PZP musí mať každý kto vlastní a využíva motorové vozidlo. Kebyže niekto nemá uzavreté povinné zmluvné poistenie a jazdil by s vozidlom po cestnej komunikácii, hrozila by mu finančná pokuta až do výšky 3 320€. Ak ste sa už na základe vlastného uváženia, alebo referencií od známych rozhodli pre konkrétnu ponuku najvýhodnejšieho PZP, tak vám odporúčame zvážiť aj pripoistenie, ktoré vás bude chrániť pri nečakaných udalostiach, akými sú napríklad prasknutie čelného skla, alebo stret so zverou.

Pri hľadaní najvýhodnejšieho povinného zmluvného poistenia (PZP) na vlastnú päsť je dôležité byť opatrný a dôkladne si preveriť ponuky. Po zozbieraní zaujímavých ponúk odporúčame každú spoločnosť dôkladne skontrolovať. Skúste prejsť cez ich webstránky a zhodnoťte, či pôsobia dôveryhodne. Ďalším krokom môže byť overenie názvu spoločnosti, čo môžete urobiť aj prostredníctvom online databáz, ako je napríklad PZP online, alebo iných verejne dostupných zdrojov.

Je dôležité túto kontrolu vykonať dôkladne, aby ste sa vyhli možným podvodným praktikám, ktoré by mohli ohroziť vaše financie. Ak je to možné, je vždy lepšie uprednostniť známu a overenú spoločnosť.

Okrem online zdrojov vám môžu pri výbere vhodnej spoločnosti pomôcť aj referencie od priateľov alebo kolegov. Je dôležité mať na pamäti, že každý, kto vlastní a používa motorové vozidlo, musí mať uzatvorené povinné zmluvné poistenie.

Nepochopenie tejto povinnosti môže viesť k vysokým finančným pokutám. Keď už máte vybranú vhodnú ponuku PZP, odporúčame zvážiť aj doplnkové poistenie, ktoré vás ochráni pred nečakanými udalosťami, ako je napríklad prasknutie čelného skla alebo stret so zverou.

Dá sa to aj online

Na záver by sme už len pripomenuli, že by ste mali využívať možnosti, ktoré nám aktuálna doba prináša a vybaviť si poistenie online. S odborníkmi akými sú napríklad Poistisaonline.sk vybavíte  poistenie online za pár minút.