Home / Cestovanie / Romantický pobyt vo dvojici na Orave: ako tu stráviť voľný čas?

Romantický pobyt vo dvojici na Orave: ako tu stráviť voľný čas?

Romantický pobyt vo dvojici na Orave: ako tu stráviť voľný čas?Potrebujete si s polovičkou po dlhom čase vydýchnuť a dať si pauzu od uponáhľaného života? Príroda je najlepší liek na unavenú dušu a tá oravská má svoje osobité čaro. Poradíme vám, čo by ste si nemali nechať ujsť na Orave.

Niekoľko zaujímavostí o Orave

  • Spolu s Liptovom ide o najnavštevovanejšie slovenské regióny.
  • Ponúka množstvo voľnočasových aktivít a má perfektne rozvinutý turistický ruch.
  • Orava je známa bohatým kultúrnym dedičstvom.
  • Pre rázovitý charakter a nádhernú prírodu ju navštevujú turisti z okolitých krajín.
  • Medzi najnavštevovanejšie lokality patria: Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Zuberec, Trstená, Terchová, Zázrivá a veľa iných.

Oravský región sa teší popularite celoročne, no špičku zažíva počas letnej i zimnej sezóny, na Valentína, Veľkú Noc, Vianoce a Silvester. Hoci turizmom to tu len tak prekvitá, nemusíte sa obávať príliš veľkého ruchu a nedostatku pokoja.

Oravské dedinky a mestá majú svoje zákutia, ktoré vyhovujú aktívnym ľuďom i nadšencom pasívneho oddychu. Jednoducho – každý tu nájde to svoje. Zamilované páry zažijú dovolenku snov bez toho, aby museli cestovať ďaleko za hranice. Ktoré atrakcie a zaujímavosti stoja za vašu návštevu?Roháče pre aktívne páry

Roháče pre aktívne páry

Ak je vaším snom stráviť romantickú dovolenku v horách, určite si spravte celodenný výlet na Roháče. Hovorí sa, že ide o napôsobivejšiu časť Západných Tatier vďaka vrchom Plačlivé, Ostrý Roháč, Smutné sedlo či Volovec.

Ak vám počasie dopraje, prejdite sa až k Roháčskemu plesu či vodopádu. Ak si radi zalyžujete, nezabudnite na lyže a vyrazte do Lyžiarskeho strediska Roháče Spálená. Ubytujte sa napríklad na chatke v Zuberci a vychutnajte si ničím nerušený pobyt plný relaxu a aktivít.

Vyhliadková plavba loďou

Na letnú sezónu si síce ešte musíte počkať, no letná dovolenka na Orave naozaj stojí za to! Výletná loď vás od mája do konca októbra unesie až na ostrovček s Múzeom ľudovej plastiky.

Ak vás zaujímajú slovenské remeslá a všeobecne kultúra, prezrite si tu diela maliarov, kamenárov a rezbárov z minulých storočí. Plavba trvá 1,5 hodiny, pričom na polhodinu zakotvíte na Slanickom ostrove.

Pripravte sa však na to, že sem pravidelne jazdia školské tábory, rodiny s deťmi či dôchodcovia, takže je tu celkom rušno. Sme si istí, že na ostrove natrafíte na príjemné súkromné zákutia. Skvelé je, že na lodi si môžete vopred objednať obed alebo večeru.Vyhliadková plavba loďou

Za históriou na Oravský hrad

Kto počas pobytu na Orave nenavštívil Oravský hrad, akoby na Orave ani nebol. Ide o povinnú jazdu každého návštevníka a v tomto regióne patrí medzi najobľúbenejšie historické pamiatky.

Oravský hrad stojí na vysokom vápencovom bradle a už z diaľky na seba strháva pozornosť. Zaujímavosťou je, že v roku 1800 na ňom vypukol požiar a posledné rekonštrukčné práce prebehli až v 20. storočí.

Oravský hrad udrel do očí aj filmárom. V roku 1922 v jeho priestoroch prebiehalo natáčanie populárneho filmu Upír Nosferatu. V súčasnosti vás na prehliadke privíta hrôzostrašná socha upíra, s ktorou sa môžete aj odfotiť.Oddych vo wellnesse

Oddych vo wellnesse

Romantická dovolenka vo dvojici a wellness k sebe patria. Či je zima alebo leto, deň môžete stráviť v najväčšom oravskom aquaparku Aquarelax Dolný Kubín. O zábavu a relax tu nie je žiadna núdza.

Spustite sa na jednom z toboganov, nechajte si vymasírovať chrbát vodnými tryskami alebo sa unášajte vlnami divokej rieky. Aquarelax má čo ponúknuť. Keď už tu budete, nenechajte si ujsť návštevu novootvoreného wellness centra.

O dokonalé chvíle plné relaxu sa postarajú: fínska sauna, infra sauna, parná bylinková sauna i parná soľná sauna. Samozrejmosťou je vírivka pre 6 osôb a oddychová miestnosť.

Kde nájsť dokonalé ubytovanie na Orave pre pár? Prezrite si ponuku ubytovacích zariadení na www.fiemso.com a vyrazte na romantický predĺžený víkend!