Home / Cestovanie / Turistika na Seychelách? Prečo nie!

Turistika na Seychelách? Prečo nie!

Turistika na Seychelách? Prečo nie!Seychely sú známe ako luxusná dovolenková destinácia, avšak v živote sú príležitosti, keď si chceme dopriať luxus. Svadobné cesty, oslavy dôležitých životných medzníkov nás môžu zlákať na dovolenku, ktorá nám prinesie zážitok na celý život.

Neďaleko Afriky a Madagaskaru váš malý raj

Cesta na Seychely síce trvá približne 13 hodín letu aj s prestupom, ale tieto pocity nepohodlia sa ľahko vykompenzujú už pár minút po pristátí na niektorom zo Seychelských ostrovov (je ich až 155, no iba na pár z nich sa dostanete). Nádherné prírodné scenérie nenechajú nikoho chladným. Zrazu zistíte, že všetky tie krásne obrázky pobreží, priezračného mora, žulových balvanov popri napenenom mori a skalných útesov pochádzajú práve zo Seychel.

Nájdete tu rôzne rasy, kultúry a náboženstvá, čo sa odráža nielen v miestnej gastronómii, ale takisto v architektúre či umení. Na Seychelách si užijete príjemné teploty v rozmedzí od 24 do 32 stupňov Celzia, od mája do októbra je tu najsuchšie. Ak si budete potrebovať čokoľvek kúpiť, nemusíte zamieňať peniaze, dá sa tu zaplatiť aj eurami a bežne aj platobnou kartou. Možno vás zláka preskúmať počas dovolenky viac ostrovčekov než len ten, na ktorom budete ubytovaní, a preto sa pripravte na to, že pocestujete vodnou dopravou. Vyhliadkovými plavbami sa dostanete na turisticky najatraktívnejšie miesta.

 

Vodné športy, turistika a rybolov

Ako trávia svoj voľný čas na Seychelách turisti? Väčšina hotelov ponúka možnosť vyskúšať si niektoré z vodných športov. Ak ste doteraz neskúšali windsurfing, potápanie, kanoe alebo plachtenie, na tejto dovolenke to môžete zmeniť. Na najväčšom seychelskom ostrove Mahé sa nachádza až 65 pláží. Môžete si vybrať, či chcete na pláži športovať, leňošiť pod palmami alebo chytať ryby. Plody mora sú miestnou špecialitou, ale stretnete sa aj s ryžou či kokosovými orechmi. Na Seychelách žijú zvieratá a rastliny, ktoré nikde inde na svete nenájdete.

Odfoťte sa s obrovskými suchozemskými korytnačkami, s rôznymi druhmi orchideí, navštívte známe národné parky s jedinečnou flórou a kochajte sa zvukmi a vôňami, ktoré vás v myšlienkach prenesú do raja. Okrem kokosových orechov vás zaujmú aj čierne papagáje a nedotknuté lesy, ktoré sú súčasťou zoznamu UNESCO. Neobíďte turistické centrá La Digue ani Praslin, nebudete ľutovať. Práve tu sa nachádzajú najkrajšie pláže, prejdite si ich všetky v rámci ľahšej turistiky. Dovolenka na Seychelách nemusí byť len o vylihovaní na pláži, má čo ponúknuť aj náročným turistom.