Home / Návody / Čo všetko sa môže pokaziť počas sťahovania?

Čo všetko sa môže pokaziť počas sťahovania?

Čo všetko sa môže pokaziť počas sťahovania?Sťahovanie firiem, kancelárií, veľkého, ale i malého bytu a domu môže skončiť katastrofou. Niekedy ako laici netušíte, čo všetko sťahovanie so sebou prináša. Spoľahnúť sa na vlastné sily nie je vždy dobré riešenie. Ak si napriek tomu myslíte, že ste na sťahovanie pripravení, skúste sa vyvarovať nasledujúcim chybám.

Strata času kvôli zlej organizácii

Je jedno, či sa jedná o sťahovanie bytu, alebo o sťahovanie firiem a kancelárií, vždy ide o časovo náročnú činnosť. Zlá organizácia vás môže obrať o ešte viac času ako ste si vopred na sťahovanie vyčlenili. Už spomínané sťahovanie firiem musí prebehnúť tak, aby bol chod spoločnosti čo najmenej ovplyvnený. Vy a tiež zamestnanci môžete počas celého procesu pracovať v bežnom režime, keď si najmete skúsenú sťahovaciu firmu. To isté platí aj pre domácnosti.

Sťahovacia firma má skúsenosti i pomôcky, ktoré balenie a vybaľovanie urýchli. Nemusíte kupovať či prenajímať škatule a prepravky. Nemusíte sa starať o označenie škatúľ, o ich prepravu a vybaľovanie. Odbremenení budete tiež od demontáže a montáže nábytku.

Strata peňazí kvôli nespoľahlivosti

Pri sťahovaní bytov a domácností sa veľa ľudí spoľahne na pomoc priateľov. S istotou vám môžeme povedať, že pred sťahovaním zrazu zázračne polovica priateľov ochorie a druhá sa pri sťahovaní nepretrhne. Ak ste si prenajali vozidlo na sťahovanie, každá hodina navyše vás bude stáť peniaze.

Ešte horšia situácia nastane, keď sa spoľahnete na to, že váš známy príde s firemným nákladným vozidlom a veci vám prevezie. V prípade, že nebude môcť prísť, musíte sťahovanie odložiť alebo narýchlo prenajať iné vozidlo. Rátajte s tým, že lacnejšie nákladné vozidlá nebudú na poslednú chvíľu dostupné. Preto si na sťahovanie prenajmite minimálne spomínané vozidlo od sťahovacej firmy. Odporúčame k vozidlu dokúpiť aj služby jej zamestnancov.

Poškodenie majetku

Počas sťahovania často dochádza k poškodeniu majetku. Pri vynášaní skríň cez úzke chodby odrazíte dvierka, ťuknete do sklenej výplne alebo poškodíte dvere suseda. Na prenášanie nadrozmerných vecí potrebujete špeciálne popruhy a sťahovacie vozíky. Bez týchto pomôcok ťažké veci nedokáže odniesť niekoľko chlapov. Poškodiť nábytok a elektroniku môžete aj pri ich nakladaní do vozidla. Dávať si musíte pozor tiež na parkovisku pred domom, aby ste nepoškriabali a neodreli parkujúce automobily. Sťahovacia firma je na všetky eventuality pripravená. Bezpečne presťahuje byty a firmy a pre prípad škôd je poistená.