Home / Ľudia / Pravidelná údržba a starostlivosť o certifikované detské ihriská a ich vybavenie.

Pravidelná údržba a starostlivosť o certifikované detské ihriská a ich vybavenie.

Ako pravidelne udržiavať detské ihriskoDetské ihriská sú jednými z najvyhľadávanejších miest pre zábavu, športové aktivity a oddych. Deti ich priam zbožňujú a vďaka množstvu skvelých atrakcií sa tam radi vracajú za stále novými, vzrušením nabitými zážitkami.

Štýlový, moderný dizajn detských ihrísk, vysoko kvalitné materiály vybavenia, pestrofarebné prevedenie či inšpiratívne prostredie. To sú len niektoré z prvkov a vlastností, ktorými detské ihriská ako športovo – zábavné komplexy disponujú.

Detské ihriská poskytujú presne to, po čom detské srdce od nepamäti túži. Hravou a zábavnou formou si tam deti môžu rozvíjať svoje pohybové zručnosti, zlepšovať a cibriť jemnú motoriku, či učiť sa tímovej spolupráci.

Inovatívny dizajn a farebné prevedenie zase podporuje kreativitu a rozvíja detskú fantáziu.

Certifikované detské ihriská a ich vybavenie spĺňajú najvyššie bezpečnostné štandardy a normy a môžu byť schválené nezávislým skúšobným ústavom, ako je napríklad TÜV.

Detské ihriská sa stávajú čoraz populárnejšími aj vďaka tomu, že na jednom mieste tam deti môžu vyskúšať množstvo atrakcií a zažiť tak kopu rýdzej, nefalšovanej zábavy.

Vnútorné detské ihriská bývajú inštalované vo forme menšieho Fun Boxu alebo priestranného Fun Parku.

Fun Box je priestorovo úsporná obdoba zábavného parku pre deti a vyskytuje sa najmä v obchodoch, hoteloch, kaviarňach či nákupných centrách.

Fun Park je rozľahlý zábavný komplex, kde na jednom mieste a pod jednou strechou môžu návštevníci nájsť mnoho nezabudnuteľných atrakcií.

Produkty a doplnky na detské ihriská zahŕňajú pestrú škálu vybavenia. Sú tam atrakcie od jednoduchých šmýkačiek pre najmenšie deti až po adrenalínové atrakcie typu skokanských veží pre väčšie deti alebo tínedžerov.

Interiérové detské ihriská sú skutočne lákavými a atraktívnymi miestami. Ponúkajú bohaté možnosti zábavy a športových aktivít pre rôzne vekové skupiny, takže si tam návštevníci môžu nájsť to svoje.

Prečo je dôležitá údržba detského ihriska

Výroba a vybavenie detských ihrísk si vyžadujú postupný komplexný proces, od návrhu a plánu až po realizáciu a montáž.

Avšak tým sa to zďaleka nekončí.

Nesmierne dôležitá je aj následná starostlivosť o zariadenie detského ihriska a jeho údržba a čistenie.

Profesionálny servis pre údržbu detského ihriska je skutočne esenciálny.

Pri odbornej bezpečnostnej kontrole zariadenia sa zisťujú prípadné nedostatky alebo aj poruchy, ktoré sa následne opravujú.

Bezpečnostná kontrola zahŕňa posúdenie:

  • skrutkových spojov pre pevnosť a prispôsobenie
  • spojovacích bodov pre presnosť lícovania
  • kryty a výplň
  • bezpečnostné a horolezecké ochranné siete
  • dopadové podlahy a rohože
  • povrchy šmýkačiek
  • úroveň naplnenia v bazénoch s loptičkami
  • šnurovanie a sťahovacie pásky

Čistenie hracej plochy detského ihriska

Mimoriadne dôležitým faktorom je čistota a hygiena detského ihriska. Ihrisko by malo byť pravidelne udržiavané a vždy čisté, aby mali deti vytvorené bezpečné prostredie.

Údržba a starostlivosť o detské ihrisko sú zásadnými podmienkami jeho správneho fungovania a hladkej prevádzky.

Zabezpečte hladkú prevádzku herných zariadení detského ihriska vďaka pravidelnej údržbe a čisteniu

Produkty a doplnky na detské ihriská by mali byť funkčné a v dobrej kondícii. Dôležité ich je pravidelne kontrolovať a udržiavať detské ihrisko v čo najlepšom stave.

Chcete predsa, aby všetko klapalo ako dobre namazaný stroj. A aby sa z atrakcií detského ihriska mohli tešiť návštevníci čo najdlhší čas.

Keď sa objavia akékoľvek nedostatky alebo niektoré zo zariadení nefunguje ako by malo, je čas na profesionálny servis.

Odborné poradenstvo, profesionálny servis, kvalitná údržba a pravidelná starostlivosť. Aj to sú atribúty správneho fungovania detského ihriska, ktoré zaistia jeho dlhodobú a hladkú prevádzku.