Home / Návody / Podnikáte? Využite výhody expresnej prepravy

Podnikáte? Využite výhody expresnej prepravy

Podnikáte? Využite výhody expresnej prepravyČas sú peniaze a v podnikaní to platí dvojnásobne. Nestrácajte čas dlhým čakaním na tovar, nechajte si ho doručovať v pravidelných zásielkach. Vyrábate súčiastky alebo iné komponenty na výrobu ďalšieho tovaru? Aj v tomto prípade vám bude nápomocná expresná preprava.

Preprava akéhokoľvek tovaru prispôsobená na mieru

Je mnoho odvetví, v ktorých je nutné doručovať zásielky včas, aby výrobný proces mohol pokračovať bez prerušenia. Potraviny, ktoré rýchlo podliehajú skaze, liečivá, laboratórne vzorky, rastliny, všetko potrebuje primeranú teplotu a zabezpečenie ďalších podmienok, vďaka ktorým sa k adresátovi dostanú skôr, ako stratia svoju čerstvosť a želané vlastnosti.

Je preto dobré, ak je preprava tovaru prispôsobená na mieru jeho charakteru. U prepravcu môžete špecifikovať, či je prepravovaný tovar háklivý na chlad alebo naopak vysoké teploty. Tieto bonusy víta najmä chemický a potravinársky priemysel.

Prispôsobené vozidlá

Expresnú prepravu možno využiť na tovar s hmotnosťou od 0,1 do 24 000 kg. Ak je vaša zásielka menšia, preprava tovaru sa realizuje prostredníctvom menších dodávok, ktoré pojmú 5 – 10 europaliet a hmotnosť 1,5 tony.

Čas nakládky tovaru sa týmto skracuje a vozidlo je pripravené vyraziť za adresátom zásielky. Ešte rýchlejšie dodanie tovaru s menšími vozidlami typu pick-up dokáže v závislosti od vzdialenosti miesta doručenia ušetriť nielen čas, ale aj finančné prostriedky za prerušenie dodávky materiálu.

Expresné doručovanie zásielok aj za hranice Slovenska

Ďalšou z výhod expresnej prepravy je fakt, že sa špecializuje aj na dodanie tovaru mimo územia Slovenska. Nechajte doručiť svoje zásielky kamkoľvek do Európy a môžete si byť istí, že čas ich doručenia nepresiahne 48 hodín.

Zvyčajne sa doručovanie zásielok realizuje v intervale 12 hodín, a to bez ohľadu na to, či je víkend alebo sviatok (malé zásielky do 1 500 kg). Mnohé podniky výrobnej sféry fungujú v nepretržitej prevádzke.

Viete si predstaviť, že by ste sa nedostali k čerstvému chlebu len preto, že deň predtým bol sviatok a pekárni nedodali čerstvé droždie či mlieko? Jeden deň zásielku odošlete, na druhý deň ju vaši obchodní partneri majú.

Využitie aj pre e-shopy

Prevádzkujete e-shop? Zákazníci oceňujú rýchle doručenie tovaru, zvlášť ak niečo súrne potrebujú. Využitie expresnej prepravy vám dáva náskok pred konkurenciou a umožňuje vám pritiahnuť si rešpekt zákazníkov, a tým aj ich lojálnosť voči vašej firme.

Spokojný zákazník sa vždy rád vráti na e-shop, ktorý včas vyriešil jeho požiadavky. Expresná preprava vám umožňuje aj nadštandardné pripoistenie tovaru v závislosti od jeho charakteru.

 

 

Zdroj: katransport.sk, freepik, shutterstock