Home / Návody / Pýtate sa, čo všetko potrebuje dieťa do škôlky?

Pýtate sa, čo všetko potrebuje dieťa do škôlky?

Pýtate sa, čo všetko potrebuje dieťa do škôlky?Čas kedy tvoje dieťa začne chodiť do škôlky sa nezadržateľne blíži a ty rozmýšľaš, čo všetko potrebuješ nachystať? Nielen, aby bolo všetko pripravené z toho praktického hľadiska, ale tiež aby si tvojmu dieťaťu pomohla mať čo najviac pohodlný a radostný začiatok do tejto novej etapy? Tak potom práve pre teba budú nasledujúce riadky.

Pravdepodobne sa ti v mysli objavuje nekonečný zoznam vecí, ktoré malý škôlkáčik bude potrebovať. Od papučiek, cez pyžamko, náhradné oblečenie do skrinky, etc.  V tomto blogovom článku sa však zameriame na trochu netradičnejšie položky, medzi ktorými nebude chýbať ani taký aroma difuzér dottera.

Pripravili sme zoznam síce trochu netradičnejších, ale za nás nevyhnutných vecí, ktoré pomôžu uľahčiť začiatok každej škôlkárskej éry. Od praktického oblečenia až po doterra esenciálne oleje. Tak čítaj ďalej a dozvieš sa viac.

1. Oblečenie s označením, ktoré zabezpečí pohodlie a sebavedomie

Kľúčovým faktorom pre úspešný štart tvojho dieťaťa do škôlky je zabezpečiť mu pohodlné, praktické a funkčné oblečenie. Dôležité je tiež venovať pozornosť jeho označeniu, vďaka ktorému predídeš zbytočným zmätkom či stratám. Dnes nájdeš v ponuke rôzne menovky na oblečenie pre deti, ktoré sú nielen užitočným, ale aj štýlovým doplnkom. Našim favoritom je jednoznačne pečiatka na textil, vďaka ktorej môžeš vytvoriť jedinečné označenie, ktoré bude reprezentovať tvoje dieťa a jeho osobnosť. Týmto spôsobom sa dieťa rýchlo naučí identifikovať svoje veci a podporí to jeho sebavedomie a istotu vo svoje schopnosti.

Pečiatky na textil nie sú len funkčným prvkom, ale aj kreatívnym nástrojom, ktorý môže dieťaťu priniesť radosť. Stačí si predstaviť úsmev na tvári tvojho malého školáčika, keď uvidí jeho vlastné označenie na všetkých jeho veciach.

2. Doterra esenciálne oleje – Prírodná podpora pre zdravie, pohodu a rozvoj detí

Pri príprave detí na škôlku je tiež dôležité venovať osobitnú pozornosť ich zdraviu, pohode a celkovému rozvoju. Jedným z prírodných spôsobov, ako podporiť ich blahobyt, sú éterické oleje od značky doTERRA. Tieto esenciálne oleje môžu poskytnúť účinnú podporu v rôznych oblastiach.

  • Môžu napríklad pomôcť uvoľniť stres a nervozitu, ktoré detičky môžu cítiť pri vstupe do nového prostredia. Ideálne je použiť oleje ako levanduľu alebo mätu piepornú, ktoré majú upokojujúce účinky a môžu podporiť relaxáciu
  • Okrem toho, oleje ako citrón a rozmarín môžu pomôcť zlepšiť pozornosť a koncentráciu detí, čo je dôležité pre rozvoj nielen ich kognitívnych schopností
  • Pravidelné používanie esenciálnych olejov doTERRA môže tiež podporiť imunitný systém detí, čo je kľúčové pre ochranu pred rôznymi infekciami, ktoré sa v škôlke bežne šíria

Je však dôležité si uvedomiť, že pri používaní esenciálnych olejov u malých detí je potrebné dodržiavať správne dávkovanie a postupy, aby sa predišlo nežiaducim účinkom. Pred použitím esenciálnych olejov to však vždy konzultuj s odborníkom a dodržiavaj odporúčania výrobcu.

3. Aroma difuzér doterra – Uvoľňujúca atmosféra pre škôlkové dobrodružstvá

Vstup do škôlky môže byť pre deti vzrušujúci, no zároveň aj stresujúci. Pomocou aroma difuzéra vytvoríš prostredie plné pokoja a pohody, čo im pomôže nové výzvy lepšie zvládať.

Aroma difuzér od doTERRA umožňuje jemne uvoľňovať éterické oleje do vzduchu. Oleje ako levanduľa, pomaranč alebo kadidlo majú upokojujúce a relaxačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť deťom uvolniť sa, príjemne sa naladiť a preniesť si tento pocit bezpečia aj do nového prostredia.

Aroma difuzér od doTERRA je bezpečný a jednoduchý na použitie. Stačí len pridať vodu, pár kvapiek vybraného esenciálneho oleja do difuzéra a je to. Zázrak s menou aromaterapia sa môže konať.