Home / Šport / Maximálny výkon a regenerácia: masážne valce nielen pre športovcov

Maximálny výkon a regenerácia: masážne valce nielen pre športovcov

Maximálny výkon a regenerácia: masážne valce nielen pre športovcov

Pri športovaní je potrebné správne zrealizovať tréning a následne po tréningu poskytnúť svalom čas na regeneráciu. Tento čas dokážete skrátiť tak, že použijete na relaxáciu svalov masážne valce. Valce sú veľmi skladná a veľmi účinná pomôcka, ktorú je možné použiť rôznymi spôsobmi. Ak neviete, ako valce používať a aký majú prínos, začítajte sa do nasledujúcich riadkov.

Čo sú to masážne valce?

Masážny valec stojí pár eur a dokáže robiť zázraky. Masážne valce sú populárne športové pomôcky, ktoré sa používajú na relaxáciu a regeneráciu svalov po náročnom fyzickom výkone. Sú vyrobené z rôznych materiálov, napríklad peny, silikónu alebo plastu. Môžu mať rovný i vrúbkovaný povrch. Drsnejší povrch s výbežkami umožňuje lepšie zacielene masáže a uvoľnenie aj menších svalových partií. Vďaka používaniu masážnych valcov sa zbavíte svalového napätia a vyhnete sa svalovej horúčke.

Športové masážne valce sú nenahraditeľným nástrojom pre každého, kto sa zaujíma o svoje zdravie a výkonnosť. S ich pomocou je možné urýchliť regeneráciu, minimalizovať riziko zranení a zvýšiť výkon. Dôležité je venovať dostatočnú pozornosť technike použitia a postupne integrovať masážne valce do svojho tréningového a regeneračného režimu.

Ako pomáhajú masážne valce?

Okrem športovcov si masážne valce nachádzajú uplatnenie aj u ľudí so sedavým životným štýlom. Pomáhajú znižovať svalové napätie, zlepšovať cirkuláciu krvi a tým znižovať riziko poranení alebo bolesti svalov, kĺbov i celého pohybového aparátu. Sú tiež účinným spôsobom, ako zlepšiť flexibilitu, uvoľniť stuhnuté svaly a zvýšiť celkovú pohyblivosť tela.

Ako používať masážny valec?

Použitie masážneho valca je pomerne jednoduché. Stačí ho položiť na zem a ležať na ňom tak, aby sa valček dotýkal miesta svalového napätia. Pomaly sa pohybujte hore a dole, čím sa dosiahne tlak na svaly. Dôležité je zamerať sa na problematické oblasti a uvoľňovať napätie postupným valcovým pohybom. Masážny valec môžete použiť po kardio tréningu, počas ktorého bežiaci pás bežal naplno, pred tréningom ako spôsob prípravy svalov na výkon alebo počas dňa, keď sa cítite stuhnutí.

Aké pomôcky dokúpiť k masážnym valcom?

Ak používate masážny valec v domácom prostredí, je vhodné si k nemu dokúpiť i iné športové pomôcky z obchodu inSPORTline. Kombinácia masážnych valcov s ďalšími pomôckami môže zvýšiť účinnosť masáže a regenerácie. Masážne valce kombinujte s cvičením na fit lopte, svaly pomôžu pretiahnuť gumy na cvičenie. Ak cítite bolesť v nedostupných častiach tela, budete potrebovať masážnu pištoľ. Menšie masážne pomôcky pomáhajú uľaviť celému telu a realizovať diferencovanú masáž.