Home / Bývanie / Masívny nábytok ako súčasný trend v interiérovom dizajne

Masívny nábytok ako súčasný trend v interiérovom dizajne

Masívny nábytok ako súčasný trend v interiérovom dizajne

Masívny nábytok s prírodným vzhľadom nie je určený len do interiérov zariadených v tradičnom štýle. V súčasnosti je masívny nábytok veľkým trendom, takže výrobcovia sa pretekajú v tom, aby ho vyrobili s ohľadom na moderný dizajn. Trendy v dizajne masívneho nábytku kombinujú tradičné remeslo s modernými estetickými prvkami, čím vytvárajú unikátne kúsky. Moderný masívny nábytok pritiahne pozornosť a dodá charakter akémukoľvek interiéru.

Trendy v interiérovom dizajne – masívny nábytok

S dôrazom na moderný vzhľad sa masívny nábytok vyrába z prírodných materiálov ako je dub, jelša či orech. Tieto drevené povrchy zdôrazňujú jedinečné textúry a vzory dreva, čím vytvárajú autentický a prírodný dojem.

Moderný dizajn je u masívneho nábytku dosiahnutý tak, že sú pri výrobe zakomponované prvky minimalizmu t.j. čisté línie a minimum ornamentov. Kúsky s jednoduchým dizajnom a minimálnymi zdobeniami umožňujú dreveným povrchom vynikať a zároveň ich dokážete jednoducho integrovať do rôznych interiérov.

U moderného masívneho nábytku je badateľné aj experimentovanie v podobe kombinovania dreva s inými materiálmi. Kov a sklo s drevom vytvára unikátnu kombináciu. Ide o spojenie tradície, industrializmu a moderných prvkov.

Funkčnosť v interiérovom dizajne – masívny nábytok

S rastúcim dopytom po multifunkčnom nábytku sa v modernom dizajne masívneho nábytku objavujú inovatívne riešenia s dôrazom na úložný priestor. Skrine s vysúvacími policami a postele s integrovaným úložným priestorom sú stále populárnejšie. Moderne vyzerajú drevené knižnice so sklenými vitrínami a policové systémy s masívnymi dvierkami.

Ručná výroba, precízne spracovanie s dôrazom na každý detail a využívanie tradičných techník pridávajú nábytku jedinečný charakter. Zároveň sú však výrobcovia otvorení inováciám a experimentom s novými materiálmi a technológiami.

Masívny nábytok a jeho spojenie s rôznymi štýlmi

Škandinávsky štýl

Využite svetlý drevený nábytok a jednoduchý dizajn pre vytvorenie interiéru v škandinávskom štýle. Doplnky dolaďte v bledých farbách. Nezabudnite na prírodné textílie, ktoré dotvárajú atmosféru.

Rustikálny štýl

Vyberte masívny nábytok s hrubými hranami a zdobením pre rustikálny štýl. Tmavšie odtiene dreva a prírodné doplnky vytvárajú útulnú atmosféru.

Industriálny štýl

Kúpte masívny nábytok s kovovými prvkami a ostrými hranami. Dekorácie geometrických tvarov a veľa svetla modernú atmosféru podčiarknu.

Autor: Gabriela Kudláčová – senior copywriter