Home / Ostatné / Originálne darčeky

Originálne darčeky

Blíži sa sviatok niekoho, na kom vám záleží, a vy nemáte darček? Máte vždy niekoľko možností. Ísť do obchodu a niečo kúpiť je stará overená klasika. Je tu však aj možnosť uplatniť vlastnú kreativitu a niečo pekné svojmu blízkemu vyrobiť. Ručne robené darčeky sú originály a obdarovaný určite ocení vašu snahu. Jednoznačne mu tým dáte najavo, ako veľmi vám na ňom záleží. V každom z týchto darčekov je kus vášho srdca.

www.lostliners.com/content/flagships/data/

Dnes už existuje nepreberné množstvo materiálov a techník, ktoré môžete pri výrobe prekvapenia využiť. Tak vám dám aspoň niekoľko tipov. Ak už ste darček kúpili, ale chcete ho netradične zabaliť, môžete použiť napríklad batikovaný baliaci papier, vlastnoručne vyrobenú škatuľku, alebo použiť organzu, drôt a korálky.

Pokiaľ má oslávenec rád milé maličkosti, určite ho potešíte dekoráciou, ktorou si ozdobí vlastné bývanie.  Môžete ho potešiť ručne maľovaným obrázkom na drevo, sklo, či hodváb. Iní využijú techniku decoupage, ktorou sa dajú ozdobiť sklenené nádoby, drevené škatuľky alebo aj kvetináče. Tí, ktorí majú radi módu, sa iste potešia maľovaným kúskom oblečenia, či štrikovaným alebo háčkovaným doplnkom.

Každú dámu určite poteší originálny kúsok bižutérie. Nájdu sa náročnejšie, či menej náročné techniky, pri ktorých sa používajú korálky. Napríklad drôtovanie, obšívanie, či úplne jednoduché navliekanie. Zaujímavou technikou je aj smaltovanie, práca s fimo hmotou, textilom alebo sklom. Môžete vyrobiť náušničky, náramky alebo brošne podľa vlastnej fantázie.

Náušničky

Barborka

Milovníkov gastronómie potešíte špecialitou z vlastnej kuchyne. Či už to bude netradičná sladkosť, likér, či ručne zbieraný čaj.

Možností je naozaj veľa. Pokiaľ si na výrobu prekvapenia sami netrúfate, existujú špecializované obchody, či internetové predajne, kde takéto HAND MADE darčeky zoženiete. Alebo sa skúste opýtať známych. Možno sa niektorej z techník venujú ako svojmu hobby.

Text: Barbie

Foto: Barbie

Súťaž 1: HP Mobile Laser Mouse

Leave a Reply