Home / Ostatné / Chudnutie – /ne/obľúbená činnosť ženy

Chudnutie – /ne/obľúbená činnosť ženy

Chudnutie  a žena je podobná kombinácia ako žena a topánky. S tým rozdielom, že získanie topánok je jednoduchšie ako získanie vysnívanej postavy. Krása sa vraj skrýva vo vnútri človeka. Ale kto ju tam uvidí? Väčšinu ľudí zaujíma povrch, kým začnú skúmať, čo je pod ním. Ak chcete úspešne chudnúť, rozhodne by ste nemali zanedbať nasledovné body.

Cvičenie

Bez toho to nejde. Je vedecky dokázané, že cvičenie má blahodárne účinky na naše zdravie i váhu. Je prevenciou proti srdcovo cievnym ochoreniam, vysokému tlaku, osteoporóze, obezite a mnohým ďalším. Okrem toho zlepšuje kondíciu a celkovú výkonnosť organizmu. Zlepšuje aj mozgovú činnosť, a odstraňuje stres.  A pre tie, ktoré to ešte nepresvedčilo, pravidelný pohyb spomaľuje prejavy starnutia.

Diéta

Nehovorím o radikálnych diétach typu zrnko ryže denne, ale o zdravom výživnom stravovaní. Známa je napr. delená strava, alebo výborná dukanova diéta, pri ktorých zaručene hladní nebudete. Chudnutie by malo byť vyvážené, vyhnete sa tým tzv. jojo efektu. Diéta je aj skvelým neagresívnym detoxikačným prostriedkom. Detox je jednoducho v móde, ide o celkové očistenie organizmu. Ale v skutočnosti nie je žiadnou novinkou.  Pamätáte si z náboženstva na pôst? Nájdeme ho nielen v náboženstvách, ale i v mnohých kultúrach.

Nefajčite a nepite

K zdraviu vám to určite nepridá. Asi ťažko prestanete zo dňa na deň, vyriešiť to môže kvalitná elektronická cigareta. Jej výhodou je, že nesmrdí, ani vaše veci nesmrdia, ani váš dych nesmrdí. Celkovo sa odporúča pri chudnutí nepiť ani alkohol, sú to totižto tzv. prázdne kalórie. Gram čistého alkoholu obsahuje až 7 kalórií, pričom cukor ich obsahuje o polovicu menej!

Každý, kto chce schudnúť, to chce teraz hneď, alebo minimálne čo najrýchlejšie. Zdravé chudnutie je beh na dlhú trať. Ide však o to prestať dookola chudnúť, ale schudnúť raz a navždy. Nemôžete predsa čakať, že kilá, ktoré ste naberali niekoľko rokov zrazu zmiznú za týždeň.

Text: Jana

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply