Home / Blog / PR články / Cesta za hazardom

Cesta za hazardom

Chystá sa spoznať svet z novej stránky. Z naleštenej, ligotavej, hlučnej, plnej adrenalínu. Hazard má jednoducho v krvi a výherné automaty ho už neuspokojujú. Po tých rokoch ich považuje skôr za zábavku pre deti. Chce si zahrať ruletu, ale nie hocikde. Túži ísť do Las Vegas, alebo do Montrealu či navštíviť kasíno v Monte Carlo. Vlastne najradšej by zavítal práve na to posledné miesto.

Veľkou výhodou hracích automatov je jednoduchosť. Na rozdiel od iných hazardných hier náš človek nemusel dlho študovať pravidlá a pátrať po najlepších stratégiách. Mohol začať hrať (aj hral) okamžite. Jednoducho len stisol tlačidlo či zatiahol za páku, pozorne sledoval symboly na rozkrútených valcoch a tešil sa na výhru. Vypláca sa hneď, ako sa valce zastavia, ak práve táto kombinácia je výherná. Jemu tiež zopárkrát vyplatili.

Povie si, že ruleta je v podstate tiež jednoduchá. Čo sa týka samotnej hry, rýchlo jej porozumie aj začiatočník. Je však elegantnejšia. Je kráľovnou hazardných hier.  Láka veľkou paletou rôznych stávok. Presná stávka, rozdelená stávka, stávka na uličku, rohová stávka, stávka na rad, na stĺpec, na tucet, stávky čierna/červená, párna/nepárna, nízka/vysoká… Prečíta si o rulete všetko, čo nájde. Musí sa s ňou oboznámiť. Trochu sa mu zatočí hlava.

Ruleta sa skladá z dvoch kolies. Väčšie koleso je nepohyblivé, menšie sa dá roztočiť. Na menšom kolese je tridsaťsedem čísiel, z toho osemnásť červených, osemnásť čiernych a nula je zelená. Čísla nejdú poradovo za sebou. Americká ruleta má navyše zdvojenú nulu (00), čiže má tridsaťosem čísel. Obsluhujúci, alebo inak krupiér, roztočí malé koleso rulety. Guľku vhodí po vnútornom obvode veľkého kolesa a proti smeru pohybu malého kolesa. Hráčov vyzve k stávkam. Pri spomalení pohybu guľky oznámi koniec stávkam a potom oznámi víťazné číslo a farbu. Víťazné číslo sa obvykle výrazne označí na hracom plátne, napríklad figúrkou. Krupiér najskôr odstráni zo stola prehrávajúce stávky, potom vyplatí vyhrávajúce. Ruleta je rýchla a vzrušujúca hra.

Keď hrať, tak s gráciou, rozhodne sa po absolvovaní rýchlokurzu náš človek a vyberie sa na letenky.sk, aby si zarezervoval letenku. Pôjde do Monte Carlo. Prejde sa po drahých kobercoch, po ktorých prešli milióny hráčov, šťastlivcov aj zúfalcov. Nasaje do seba atmosféru nabitú hráčskou vášňou. Aspoň raz. Aj keď vie, že nielen výbuchy šťastia sa v kasínach odohrávajú. Počul o hocičom. On však bude mužom, ktorý rozbije bank. Zabalí si so sebou vieru v šťastie, požiada o náhodu, uverí vo vesmírny zákon, čo len mu príde na um, vyskúša.

Ešte ten ryanair, aby mu vyšiel v ústrety, premýšľa, keď si prezerá ponuku leteniek. Napokon si vyberie kasíno v Anglicku. Našiel jedno v Londýne, v ktorom sú dve reštaurácie, štyri bary a tridsať herných stolov. Nachádza sa v bývalej plesovej hale. Výrazný interiér je v typickom štýle kasín Las Vegas – množstvo kryštálu a zrkadiel a žiadne prirodzené svetlo. Zapáči sa mu to. Skúsi svoje šťastie. Prinajhoršom, každý zážitok sa počíta, pomyslí si.

Foto: freedigitalphotos.net