Home / Blog / PR články / Motivácia na dokončenie diplomovej práce

Motivácia na dokončenie diplomovej práce

Možno práve bojujete sami so sebou. Chcete dopísať diplomovku, akosi sa však neviete naštartovať. Pritom už veľa nechýba, aby práca mala hlavu aj pätu. Aby presvedčila, aby zarezonovala v ušiach poslucháčov. Chcete ju predsa obhájiť. O téme, ktorú ste si vybrali a ktorá je súčasne vášňou vášho života, viete všetko. Aspoň v tejto chvíli určite. Tak prečo surfujete po sociálnych sieťach či len tak hľadíte z okna? Prečo zľavujete z nárokov na svoju sebadisciplínu? Kopať sám seba do zadku nejde a požiadať o to niekoho iného najskôr tiež nie. Do jari je ešte ďaleko, ale lepšie je prácu napísať a nechať nejaký čas odležať. Narýchlo robené veci krátko pred termínom vás prezradia. Chybami, nezrovnalosťami, preklepmi.

Viem o niečom, čo by mohlo zabrať. Zľavy. Na shocity.sk ponúkajú rôzne wellness pobyty, lákavé lyžovačky v horách spojené s kúpaním a masážami alebo romantiku v kaštieli. Ďalej tandemové zoskoky s padákom, permanentky na cvičenie a mnoho ďalšieho za výhodné ceny. Zľavy sú často až 50%. Do vyhľadávača si dáte mesto, napríklad Banská Bystrica, zľavy Žilina, Bratislava a pozriete si, čo vás osloví. Potom sa rozhodnete, že za dopísanie diplomovky si to dáte ako darček. Alebo o takýto darček požiadate svojich rodičov. Aj im určite záleží na vašom úspešnom ukončení štúdia. Možno by ste sa čudovali, že dokonca viac ako vám:) Tento krok s naplánovaním si odmeny je celkom dobrá motivácia, lebo jednotlivé zľavy sú časovo obmedzené, takže ak vám niečo naozaj veľmi padne do oka, musíte sa činiť.

Oddýchnutí a nabití energiou si potom hotovú prácu skontrolujete a vytlačíte, alebo dáte vytlačiť. Nezabudnite, že tonery pre tlačiarne sú rôznej kvality a vy chcete, aby vašu prácu bolo na papieri (aj za vami) vidno. Na webe sa dajú kúpiť kvalitné atramentové kazety výrobcov všetkých značiek. Diplomovku si napokon dáte zviazať a už vám nič nebráni zažiariť pred odbornou porotou.

Text: Ľubica

Foto:  sxc.hu