Home / Návody / Elektronická cigareta – ako sa odnaučiť fajčiť

Elektronická cigareta – ako sa odnaučiť fajčiť

Prestať fajčiť chce skoro každý fajčiar. Sami to možno poznáte a nie je to ľahké. Do styku s cigaretami prídete dennodenne, či už aktívne alebo pasívne. Pre fajčiara je potom ťažké odolať. Elektronická cigareta Vám môže pomôcť pri odvykaní od klasických cigariet. E-cigareta zachováva fajčiarsky rituál. Ráno si “zapálite” elektronickú cigaretu ku káve, ale neobťažujete svojich známych zápachom a dymom, ako z klasickej cigarety. E-cigareta produkuje len horúcu paru.

Mnohým tuhým fajčiarom pomohla elektronická cigareta a dnes inhalujú bez-nikotínové náplne. V podstate je cieľom zbaviť sa fajčenia postupným znižovaním dávok nikotínu, v e-liquid náplniach. Jedná sa o nenásilnú metódu, kde máte stále pocit fajčenia a postupne znižujete koncentráciu nikotínu.

E-cigareta – postup ako sa odnaučiť fajčiť:

  • Začnite fajčiť e-liquid náplň s koncentráciou nikotínu 16 – 18 mg/ml – to je podobná dávka nikotínu, aká sa nachádza v klasických cigaretách. Tento postup dodržujte 4-6 týždňov.
  • Znížte koncentráciu nikotínu v e-liquid náplniach na 11 – 12 mg/ml. Túto koncentráciu fajčite 8-12 týždňov.
  • Opäť znížte koncentráciu nikotínu na 6 mg/ml po dobu 4 týždne.
  • Konečne znížte obsah na 0 mg/ml a fajčite iba bez-nikotínové náplne.

Fajčite podľa potreby, ale pri znížených dávkach dodržiavajte maximálne množstvo odporúčané výrobcom. Na konci tejto kúry už nebudete závislí od nikotínu, napokon celá závislosť je len v našej mysli. Váš fajčiarsky rituál si môžete vychutnávať, aj bez nikotínu a iných škodlivých látkach, ktoré vznikajú pri horení papiera a tabaku (popolček, decht, dym). Elektronická cigareta spestruje fajčenie rôznymi príchuťami e-liquid náplní. Vyskúšať môžete tabakové a ovocné náplne. S e-cigaretou vaše oblečenie nesmrdí od dymu. Nežltnú prsty, fúzy a zuby. Môžete fajčiť v spálni, aute, obývačke a nikde necítiť zápach, ako z klasických cigariet. E-cigareta je skvelá pomôcka a z veľkej časti zmenila štýl fajčenia. V neposlednom rade prichádza aj úspora peňazí. Vaše mesačné náklady sa môžu znížiť až na tretinu, oproti vaším nákladom pri klasických cigaretách.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Stanislav – ext. Pisem.sk

Foto: sxc.hu