Home / Ostatné / Môže niekto iba tak zmiznúť?

Môže niekto iba tak zmiznúť?

Určite ste si aj vy všimli nejeden plagát v obchodnom reťazci, alebo na inom verejnom mieste, ktorý opisuje osobu, čo akosi záhadne zmizla. Prípadov nevysvetliteľného zmiznutia pribúda denne na stovky, ba tisíce. Čo sa mohlo stať? Stratil sa človek, ktorý nemal žiadnych nepriateľov, bol vyrovnaný a vždy sa vracal domov v pravidelnom čase? Je vôbec nádej, že ho rodina ešte uvidí? Vo svete prekvitá obchod s bielym mäsom, za účelom ktorého miznú dievčatá, ale aj deti. Okoloidúce auto zastaví a chlapi vtiahnu ženu či dievča dnu. Okrem toho tu máme i obchod s orgánmi. Čoraz častejšie počujeme o prípadoch, kedy sa našlo omámené telo s vyholenou hlavou v škatuli v zabudnutom sklade. Títo jedinci však mali šťastie, pretože sa našli. A čo desiatky ostatných, ktorí boli prevezení cez hranice a nik nevie, či sú ešte vôbec živí?

Sú za tým aj bytosti z iného sveta?

Medzi prípady, ktoré neboli nikdy objasnené patrí zmiznutie trojročnej Maddie, ktorá sa v roku 2007 stratila v Portugalsku. V júli 2008 portugalská polícia ukončila pátranie po malom anglickom dievčatku, no jej otec dodnes po nej pátra. V súčasnosti by už mala Maddie deväť rokov. Rodičia veria, že žije, no úrady sú skeptickejšie.

Známy je tiež prípad americkej letkyne Amelie Mary Earhartovej, ktorá je už nezvestná viac ako 76 rokov. Preletela Atlantický oceán, ako prvá žena si vyskúšala rýchlosť 290 km/h, no stále nemala dosť. Rozhodla sa obletieť svet a to jej bolo osudným. Záhadne sa prerušilo rádiové spojenie a ona i jej navigátor sa navždy stratili. Podobných prípadov leteckých zmiznutí je zapísaných v „čiernej kronike“ neúrekom.

Podaktoré prípady sa však až príliš vymykajú zdravému rozumu a nedajú sa racionálne vysvetliť. Je prípustné možno i trocha bláznivé tvrdenie, že obete uniesli bytosti z iného sveta? Poznáme prípad, kedy manžel požiadal manželku, aby mu v tuneli omietla zo zadného skla sneh. Zastavil na bezpečnom mieste, manželka si šla po svojom. Onedlho však manžel zistil, že stratil ženu. Odvtedy sa už neobjavila.

Podobná príhoda sa stala, keď muž vymieňal pneumatiku kvôli defektu. Keď sa vrátil, zistil, že jeho žena nesedí na prednom sedadle, kde ho mala pôvodne čakať. Nepočul vôbec žiaden zvuk, ktorý by nasvedčoval, že vystúpila. Je možné, aby muži z týchto príbehov svoje manželky zavraždili a potom to zhodili na mimozemský únos?

Tieto dve príhody spája tiež to, že sa odohrali v Amerike, mieste, kde sú najčastejšie zachytené pohyby UFO.

Keď zmiznú celé skupiny

Hrôzostrašným miestom, kde si podľa legendy sťahuje diabol ľudí do podsvetia, je tzv. Diablova brána v kalifornskej rezervácií Angels National Park.

Verejnosť svojho času pobúril tiež prípad z roku 1945. Stalo sa to práve na Štedrý deň v Západnej Virgínii v meste Fayetteville. V noci si istá rodina uvedomila, že im horí dom. Rodičia sa okamžite snažili zachrániť svojich deväť detí, jedného syna mali v tom čase na vojne. Päť detí malo v dome zhorieť. No po uhasení požiaru sa nenašli stopy po ich telách. O dva roky neskôr otec uvidel v novinách fotografiu školákov z New Yorku a bol presvedčený, že jedno dievča na snímku je jeho dcéra. Hoci školu vyhľadal, stretnutie mu nebolo nikdy umožnené. Najal si tiež súkromných detektívov, no ani tí neboli úspešní. Deti zostali navždy stratené v troskách ich zhoreného domu. Môže ísť o obchodovanie s deťmi? Bolo týchto päť súrodencov predaných do náhradných vplyvných rodín? Toto zostane navždy záhadou.

Kriminalistov na celom svete trápia aj zmiznutia celých rodín. Predpokladá sa, že v niektorých prípadoch išlo o plánované zmiznutia kvôli dlhom, alebo tiež o dobre pripravenú samovraždu celej rodiny. Ak by však utiekli bez stopy, nechali by na účte nepohnutých 100 tisíc dolárov? A aká by to musela byť samovražda, po ktorej  by nezostalo ani stopy?

Z prípadov záhadných zmiznutí nabieha nejednému profesionálovi husia koža. Veríme, že vy nikdy nepocítite tlak a skľučujúci pocit z toho, keď neviete, čo sa stalo. Nemôžete si uctiť pamiatku a riadne pochovať telo. Stále ste na pochybách, či dotyčný žije alebo nie. Ako sa hovorí “dobré s nami a zlé preč”.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu