Home / Blog / PR články / Malá kúpeľňa? Žiadny problém pre šikovných dizajnérov!

Malá kúpeľňa? Žiadny problém pre šikovných dizajnérov!

Malé kúpeľne, či už v podkroviach  so zníženým stropom alebo prerobené z malej izbičky, trápia mnohých z nás. To, čo na prvý pohľad pôsobí stiesnene však môže vyzerať dobre a opticky zväčšiť priestory. Ako na to? Určite vás o chvíľku presvedčí niekoľko rád od bazystav.sk a konkrétna ukážka zmeny kúpeľňových priestorov. Osvetlenie je prioritou. Malá kúpeľňa si doslova pýta dobré osvetlenie. Malo by to byť preto vaším prvým cieľom. Najideálnejšie je veľké strešné okno v podkroví. Ak ste obmedzení možnosťami a jediná voľba je malé okno, zbavte ho všetkých nadbytočných súčastí a číre sklo nahraďte mliečnym alebo okennou fóliou. Vyhnite sa klasickému osvetleniu, vyberte radšej halogénky , ktoré napodobňujú denné…

Review Overview

User Rating: 1.77 ( 6 votes)

Malé kúpeľne, či už v podkroviach  so zníženým stropom alebo prerobené z malej izbičky, trápia mnohých z nás. To, čo na prvý pohľad pôsobí stiesnene však môže vyzerať dobre a opticky zväčšiť priestory. Ako na to? Určite vás o chvíľku presvedčí niekoľko rád od bazystav.sk a konkrétna ukážka zmeny kúpeľňových priestorov.

Osvetlenie je prioritou. Malá kúpeľňa si doslova pýta dobré osvetlenie. Malo by to byť preto vaším prvým cieľom. Najideálnejšie je veľké strešné okno v podkroví. Ak ste obmedzení možnosťami a jediná voľba je malé okno, zbavte ho všetkých nadbytočných súčastí a číre sklo nahraďte mliečnym alebo okennou fóliou. Vyhnite sa klasickému osvetleniu, vyberte radšej halogénky , ktoré napodobňujú denné svetlo.

Vstavané skrinky. Vstavaný nábytok, vyrobený na mieru je síce často drahší ako štandardný, ale je to najlepší spôsob, ako maximalizovať priestor. Hlboké úložné priestory sú zároveň dobrou úschovou vášho neporiadku.

Vhodný výber povrchov. Využite čo najviac trikov k tomu, aby miestnosť s nízkym stropom vyzerala vyššia. Biely strop a vhodné osvetlenie pomôže. Použite svetlé farby povrchov, najlepšie veľké svetlé obklady, aby ste opticky rozšírili priestor. Alebo vyberte niečo nezvyčajné, ako napríklad obklady z drevenej dyhy. A nezabudnite, že zvislé línie sú jedným z najlepších spôsobov ako vytvoriť dojem vyššieho stropu. Podobne, ak má kúpeľňa malú plochu, vodorovné línie ju opticky zväčšia.

Kohútiky na správnom mieste. Ak vleziete do malej vane, najväčšou chybou je, ak batéria nie je umiestnená prakticky. Najlepšie je umiestniť ju centrálne nad vaňou. Môžete tak pohodlne relaxovať, možno aj vo dvojici.

Vytvorte stredobod pozornosti. Možno to na prvý pohľad bude vyzerať neprakticky, ale dobre vyzerajúce mohutné umývadlo z mramoru, sexi sprchová hlavica alebo rozprávkové zrkadlo, okamžite pridá vašej kúpeľni charakter.

kupelnaSprchový kút ako bonus. Ak chcete v budúcnosti navýšiť cenu vašej nehnuteľnosti, dizajnérskou okrasou a praktickým tipom je okrem vane umiestniť aj sprchový kút. Vzhľadom na menšie priestory budete musieť zvoliť ale menšie rozmery vane. Zvážte, či sa oplatí. Rozhodujte sa rýchlo a  objednajte online ešte dnes.

Stále sa vám zdá, že váš dom je malý? Overte si to s našimi odborníkmi!

Nájdete zaujímavé tipy na prestavbu vašej kúpeľne, bytového jadra, balkónu, či kuchyne. Rozumná cena, presný časový harmonogram práce a komplexné služby sú zárukou vašej spokojnosti. Oslovte partiu šikovných mladých ľudí a zrealizujte svoje predstavy. Ak ste zvažovali nielen nové podlahy, obklady, prípadne výmenu elektroinštalácie, ale vaším snom je krb v strede obývačky, už začiatkom zimy môže byť premenený na realitu a hneď v podobe biokrbu. Dlhé zimné zasnežené večery istotne spríjemní  krb s diaľkovým ovládaním. Nielen že je ovládanie praktickejšie, ale aj bezpečnejšie. Myslíte predsa na svoje malé deťúrence.  Diaľkové ovládanie je možné nainštalovať do každého biokrbu, vyrobeného na mieru, takže žiadny problém s malou obývačkou. Neváhajte a závesné, voľne stojace alebo zabudované krby si objednajte na http://www.design-biokrby.sk/.

Zdroj: http://www.channel4.com, http://bazystav.sk/, http://www.design-biokrby.sk/

Foto: freedigitalphotos.net

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]