Home / Blog / PR články / 10 NAJČASTEJŠÍCH ÚRAZOV V PRÁCI

10 NAJČASTEJŠÍCH ÚRAZOV V PRÁCI

Štatistiky o zraneniach a úmrtiach pri práci sú desivé! Podľa údajov Národného inštitútu pre bezpečnosť práce a ochranu zdravia v USA zomiera v priemere 15 pracovníkov každý deň na pracovný úraz a ďalších 200 je hospitalizovaných. Najčastejšie príčiny sú zlá ergonómia, ručná manipulácia s ťažkými bremenami, zlyhanie zariadení, nedodržanie všeobecných pokynov, ale tiež nedostatočné školenia bezpečnosti pri práci a nevhodný odev. Hovoríte si, že Američania sú iní ako my? Nás sa niečo také netýka, my sme opatrnejší? Tak schválne! Pre tých, ktorí často podcenia online nákup vhodných pracovných odevov prinášame  top 10 najčastejších zranení  a ich dôvody: 10. Násilie na pracovisku. Zákony treba dodržiavať, pravidlá usmerňujú morálku. Poznáte to, tvrdá pracovná morálka…

Review Overview

User Rating: 0.23 ( 3 votes)

Štatistiky o zraneniach a úmrtiach pri práci sú desivé! Podľa údajov Národného inštitútu pre bezpečnosť práce a ochranu zdravia v USA zomiera v priemere 15 pracovníkov každý deň na pracovný úraz a ďalších 200 je hospitalizovaných. Najčastejšie príčiny sú zlá ergonómia, ručná manipulácia s ťažkými bremenami, zlyhanie zariadení, nedodržanie všeobecných pokynov, ale tiež nedostatočné školenia bezpečnosti pri práci a nevhodný odev. Hovoríte si, že Američania sú iní ako my? Nás sa niečo také netýka, my sme opatrnejší? Tak schválne! Pre tých, ktorí často podcenia online nákup vhodných pracovných odevov prinášame  top 10 najčastejších zranení  a ich dôvody:

10. Násilie na pracovisku. Zákony treba dodržiavať, pravidlá usmerňujú morálku. Poznáte to, tvrdá pracovná morálka však občas spôsobí , že nervóznemu zamestnancovi, ktorému sa nepáči ako poukladal krabice jeho kolega prasknú nervy a pár nepekných slov adresuje vinníkovi. Rozhnevaný aktér číslo dva sa prudko zaženie na aktéra číslo jeden a problém je na svete!

9. Úrazy pod vplyvom monotónnej práce. IT muži, pozor! Dlhodobé písanie na počítači môže spôsobiť preťaženie svalov, šliach, bolesti chrbtice, problémy so zrakom či syndróm karpálneho tunela.

8. Zachytenie sa do stroja. Špeciálne pozor na vlasy a prsty! Určite nechcete skončiť na plastickej chirurgii.

7. Dopravné nehody.  Chápem, že nestíhate dnes priviezť tovar včas, avšak prekročenie rýchlosti môže spôsobiť, že skončíte v jarku! Nehovoriac o tom, že ohrozujete životy iných na vozovke.

6.  Nehoda pri prechádzaní priestormi. Náhodou narazíte do steny, dverí, okna, stola či stoličky? Možno vtipné, ale niekedy aj nepríjemné.

5.  Padajúce predmety. Pozor na hlavu pri zateplovaní panelákov!

4. Pošmyknutie, zakopnutie bez pádu. Nič extra, natiahnutý sval. Avšak niekoľko dní práceneschopnosti.

3. Pád z výšky. Pozor pri chôdzi na rebríku, streche, či schádzaní zo schodov. Alkohol 24hodín pred nástupom do práce prísne zakázaný!

2. Pošmyknutie s pádom. Klzké povrchy môžu spôsobiť ozaj nepríjemnosti.

1. Preťaženie organizmu. Dvíhanie, ťahanie, nosenie ťažkého bremena. Každý nech si na svoje kríže naloží len toľko, koľko unesie.

Tak čo, milí páni? Stále máte pocit, že vám sa niečo také nemôže stať? Pre tých odvážnejších prikladáme video, ktoré vás presvedčí, že k úrazom môže prísť niekedy skutočne absurdným spôsobom.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=EMZkR79YO1c’]

A pre zodpovednejších, ktorí sa chcú vyhnúť mužom a ženám v bielych plášťoch s injekciami v ruke, za jednoznačne odporúčame kvalitný pracovný odev a obuv, ktoré na Slovensku zabezpečuje adet.sk . Príjemné ceny, výrobné materiály, ako aj rôznorodosť modelov vás presvedčia o tom, že do práce nemusíte chodiť len preto, že musíte, ale preto, že sa na pracovisku cítite dobre. V práci predsa trávite denne minimálne 1/3 času. O dôvod viac vybrať si vhodné oblečenie.  Bezpečnosť v práci bude samozrejme zárukou. Špeciálne materiály, ktoré využívala na svoj výskum výhradne NASA, prípadne iné špecializované organizácie, sú čoraz viac a viac dostupné aj u nás. Dnes už nie je žiadnou zvláštnosťou si zakúpiť odev z nanovlákien, ponožky s prímesou striebra či vestu vystuženú Kevlarom. Navyše, niektoré z nich sú ozaj sexi. Presvedčte sa sami. Pre seba ako aj svojich zamestnancov, kolegov či priateľov  nakúpite pracovné odevy za dobré ceny.

Zdroj: http://arbill1.web11.hubspot.com, www.adet.sk

Foto: freedigitalphotos.net

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]