Home / Blog / PR články / 3D tlačiarne na ceste do domácností

3D tlačiarne na ceste do domácností

Atramentová tlač

Nie je tomu tak dávno, keď si každá domácnosť veľmi dobre musela rozmyslieť, akú tlačiareň si zaobstará. Po ére hlučných a pomalých ihličkových tlačiarní prišli na rad cenovo dostupné atramentové tlačiarne. Ich cenu výrobcovia zásluhou veľkej konkurencie tlačili dolu natoľko, že vlastniť minimálne jednu v domácnosti sa stalo samozrejmosťou. Okrem nízkej obstarávacej ceny bodovali u zákazníkov jednoduchou obsluhou a cenami náplní. Hlavne v prípade alternatívnych náplní sa náklady na jednu vytlačenú stránku vo formáte A4 znížili takmer na minimum. Cena je vlastne jedinou motiváciou, pre ktorú sa oplatí hľadať čo najlacnejšie riešenia tlače. A práve tejto oblasti sa venujú odborníci z glfarby.sk, prinášajúci najlepšie ceny do každej domácnosti.

Ak hľadáte inšpiráciu lacnej tlače, vyberte si z ponuky e-shopu, ktorý ponúka zákazníkom maximálne zľavy aj pri minimálnych objednávkach.

Laserová tlač

Počas čoraz väčšieho podielu na trhu atramentovými tlačiarňami stále niekde v úzadí laserové tlačiarne. Dôvod? Cena. Vzhľadom na náročnejšiu výrobu a diamentrálne odlišný proces tlače bola vyššia obstarávacia cena pochopiteľná. Samozrejme, vysokou cenou nezaostávali ani tonery. „Škrt cez rozpočet“ spravili alternatívne tonery, s vysokou výťažnosťou a jednoznačne kvalitnejším výsledkom tlače. Priniesli úsporu desiatok percent z ceny originálnych tonerov, no bez straty kvality či celkovej výťažnosti, čo dalo laserovým tlačiareň do rúk ďalšie eso. Predsa, vytlačiť kvalitne jednu stranu za 0,02 eur je veľkým lákadlom pre mnohých. Ak doteraz nevlastníte laserovú tlačiareň, no uvažujete nad lacnejšou, hospodárnejšou a kvalitnejšou tlačou a súčasne tlačíte veľmi sporadicky a cartridge vám vo vašej starej veľmi rýchlo vysychá, bez obáv investujte do najlacnejšej laserovej tlačiarne a kúpte si lacné tonery s vysokou výťažnosťou, ktoré vydržia aj roky.

3D tlač

Aj 3D tlač sa pomaly, ale isto dostáva z cenových výšin do nižších hladín, v ktorých sa pohybujú fajnšmekri, amatérski inžinieri, či obyčajní ľudí túžiaci vytlačiť niečo viac ako len list papiera.

 

Ceny 3D tlačiarní s nárastom počtu výrobcov prudko klesajú a zaobstarať si vlastnú 3D tlačiareň môžete už za 199 dolárov, konkrétne za typ QU-BD One Up. Čo kúpou získate? Najlacnejšiu 3D tlačiareň na trhu, ktorá je schopná vytlačiť predmety až do veľkosti 10x10x1,25 cm a to celé pri minimálnych nákladoch. Áno, je to prekvapivé, no materiál, z ktorého sa predmety tlačia – termoplast ABS alebo biologicky odbúrateľný polyester PLA sú cenovo dostupnými. Na výrobu jedného – napríklad pera budete potrebovať menej ako 10 gramov termoplastu ABS. Ak zvážime, že 0,7 kg balenie ABS stojí okolo 30 eur, náklady na jedno pero sú zanedbateľné. Výhody 3D tlače avšak viac využijú ľudia pohybujúci sa v medicíne, strojárstve a ďalších odvetviach. Masívne nasadenie a predaj 3D tlačiarní je dnes stále iba vo hviezdach, no po ďalšom, očakávanom zlacnení si budú chcieť vyskúšať túto zaujímavú tlač asi viacerí. Ako ste na tom vy?

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: freedigitalphotos.net

 

Leave a Reply