Home / Ostatné / Nebojte sa založiť vlastnú firmu!

Nebojte sa založiť vlastnú firmu!

Možno ste si už pár krát hovorili, že dokážete zo seba dostať oveľa viac ako kolega či dokonca váš šéf. Viete flexibilne reagovať na novú situáciu, máte kopec nápadov, ktoré by ste radi realizovali, avšak vo firemnom prostredí na to nemáte veľa priestoru. Cítite sa tak obmedzení a demotivovaní. Chcete predsa dosiahnuť v živote oveľa viac a profesionálne rásť! Byť lepší, rýchlejší, dravejší a silnejší. Možno ste dokonca už stokrát na internete klikli na odkaz založíme Vám sro, ale ani raz sa neodhodlali skutočne vykročiť.

Ak ste sa už rozhodli vyniknúť a rozbehnúť vlastné podnikanie, určite musíte myslieť na niekoľko vecí: plánovanie, realizáciu finančných rozhodnutí a sériu právnych úkonov spojených so založením vlastnej firmy. Pri pohľade na formálne právne náležitosti sa vám môže zakrútiť hlava. Ak si na to sami netrúfate, na Slovensku existuje mnoho odborníkov, ako napríklad companyconsulting.sk, ktoré vám ponúknu kompletné poradenstvo a odpovedia na všetky vaše otázky. Ako prvú pomoc vám však ponúkame zhrnutie základných krokov, na ktoré ešte pred realizáciou vašich nápadov zaručene nesmiete zabudnúť:

1. Podnikateľský plán

Zaberie to viac času, ale naštudovať si trochu literatúry o tom, ako správne napísať podnikateľský plán, na čo všetko nezabudnúť a s čím rátať, vás privedie k cieľu. Bez plánu sú vaše vízie len hŕbou slov, uložených kdesi v hlave. Potrebné je myslieť skutočne aj na časový a finančný rozpočet, ako aj na to, kde a ako zohnať tých správnych zamestnancov.

2. Zabezpečenie vzdelávania

Úspešná firma dbá o kvalitné vzdelávanie svojich pracovníkov. Využiť môžete rôzne bezplatné školenia a poradenské služby tiež k tomu, aby ste sa sami posunuli vpred a dôkladne naplánovali ciele či financovanie vášho projektu.

3. Aký druh podnikania?

Rozhodnite sa správne, ktorá forma vlastníctva je pre vás najvhodnejšia: podnikateľ jednotlivec, partnerstvo, spoločnosť s ručením obmedzeným, korporácia, či nezisková organizácia? Nebojte sa a zistite viacej od odborníkov, ktorí vám odporučia najvhodnejšiu vlastnícku a riadiacu štruktúru vašej budúcej spoločnosti. Zistíte napríklad, že po novom nie je potrebný vklad až 5000 eur, ale stačí už len polovica. Dozviete sa výhody či nevýhody jednoosobovej s.r.o. v porovnaní s tým, ak do takejto s.r.o. zapíšete svojho rodinného príslušníka. Profesionálne poradenstvo vám zabezpečí nejasnosti v tom, ako znížiť formálne poplatky na minimum, ak máte v predmete podnikania viac ako dve činnosti. Čo je však najpodstatnejšie, poradenstvo od ľudí, ktorí sa skutočne vyznajú vám pomôže ušetriť minimálne 100 eur na rôznych formálnych prešľapoch.

Ste len krok od realizácie vášho nápadu, nenechajte ho odplávať tisíce míľ.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply