Home / Ľudia / Príbeh malej družičky Belly

Príbeh malej družičky Belly

Predstavte si, že sedíte v kostole a čakáte na svadobný obrad. Uličkou vchádzajú hostia, všetko je tak, ako má byť. Odrazu sa ale stane niečo, čo i tie najtvrdšie povahy chytí za srdce a prinúti pretrieť zarosené oči. Uličkou kráča štvorročné dievčatko, malá družička. Možno by na tom nebolo nič zvláštne, keby ju tu nik zo svadobných hostí nečakal. Prečo? Bella má totiž mozgovú obrnu, nedokáže stáť bez pomoci a nieto ešte chodiť. Napriek tomu, že všetci okolo sa na ňu pozerali s ľútosťou, obdivom, či akýmsi rešpektom a emóciami, ona žiarila šťastím. Konečne ona, Bella Luckett, môže prejsť okolo týchto ľudí so vztýčenou hlavou. A za toto všetko sa môže poďakovať svojmu otcovi Garymu, a tak trošku i novému postroju.

 

Gary priznáva, že sám sa len veľmi ťažko ubránil slzám. No nechcel plakať pred dcérou a ani fotografmi. Na svadbe sa má predsa každý radovať. Jeho práca ho núti byť veľa mimo domova, preč od rodiny, a preto bolo pre neho cťou zdieľať tento magický okamih so svojou dcérou. Jeho manželka Natalie je mamičkou na plný úväzok. Stará sa aj o deväťročného Ollieho. Ona už nebola taká silná, ako jej manžel. Nedokázala sa ubrániť slzám, keď uvidela stáť svoju dcéru po prvýkrát vzpriamene. Bella akoby si vychutnávala svoju chvíľu, veď každý sa pozeral iba na ňu. Nie na tú krásnu nevestu, ale na ňu!

Dievčatko sa nikdy nesťažovalo, že nemôže chodiť. Zatiaľ svoj osud prijímalo veľmi pokorne. Otázkou však zostáva, ako sa k celej záležitosti postaví teraz, keď okúsila, aké to je “chodiť”. Počas svadobného obradu bola tak veľmi šťastná a rozptýlená touto neskutočnou novosťou, že zabudla okolo seba rozsypať tulipánové lupene, ktoré niesla. Keď došla s otcom k oltáru, zvolala: „Moje kvety, stále ich mám pri sebe.“ Vtedy sa slzy prítomných zmenili na smiech. Ten iba vzrástol, keď si Bella nabrala plnú hrsť lupeňov a v jednej chvíli ich vyhodila do vzduchu.

Garyho sestra Louise požiadala pred dvoma rokmi, keď sa zasnúbila, Bellu, aby bolo družičkou na jej svadbe. Nikto vtedy nevedel, ako sa bude vyvíjať jej stav, a či bude schopná prejsť uličkou. Ako čas ubiehal, všetci vedeli, že to nebude možné. No sen malej princeznej sa nakoniec splnil. Jednoduchý nastaviteľný popruh to celé vyriešil. Aj vďaka tomuto unikátnemu výrobku budú môcť rodičia dopriať svojim hendikepovaným deťom pocit radosti a dôstojnosti.

Bella sa narodila o tri týždne skôr a problémy sa prejavili hneď po pôrode, pretože prvé dve minúty svojho života vôbec nedýchala. Postupne sa jej stav iba zhoršoval. V 18-nástich mesiacoch jej bola diagnostikovaná detská mozgová obrna typu spastická diplégia. V praxi to znamená, že má poškodené motorické funkcie. Časť mozgu, ktorá vysiela správy do svalov, nefunguje.  Celé tehotenstvo prežívali manželia Luckettovci veľmi emotívne, pretože Natalie mala pred tým už tri potraty. Keď Bella dovŕši sedem či osem rokov, stane sa adeptkou na operáciu chrbtice. Aj keď sa o ňu Natalie veľmi bojí, lekári im dávajú nádej, že potom by mohla chodiť celkom prirodzene. V súčasnosti chodí Bella na pravidelné cvičenia. Natalie priznáva, že často prepadá depresiám. Občas obviňuje seba a voľakedy sa hnevá aj na Bellu, že sa primálo snaží. Nikdy jej to však otvorene nepovie. A načo aj? V skutočnosti vie, že dcéra zo seba vydáva maximum. No frustrácií sa jednoducho neubráni. Gary je často preč a na ňu to akosi dolieha, cíti sa osamelo. Má síce veľa priateľov, no mnohí sa akoby vyparili, keď zistili, čo bolo jej dcérke diagnostikované. Natalie je smutná aj z toho, že Bella si nemôže napríklad zaskákať na nafukovacom hrade, alebo sa spustiť na šmýkačke, ako ostatné deti. Ale vďaka novým popruhom si možno zahrá s bratom aj futbal. Keď rodinka objavila túto “vecičku” na internete, tak ešte nebola v predaji. Rozhodli sa teda napísať výrobcom svoj príbeh. Tí zaslali malej Belle demo verziu, dokonca v bielej farbe, aby jej ich nebolo vidieť pod šatami. Tento darček im prišiel tri dni pred svadbou. Bellin fyzioterapeut tvrdí, že popruh je bezpečný, no nie je si celkom istý, či by ho dievčatko malo používať príliš často. Ona sa však hneď po svadbe pýtala, kedy si to zopakujú. Veď na tetinej svadbe sa cítila ako Popoluška. Dokonca i tancovala a bola hviezdou parketu. Získala si mnoho fanúšikov.

Matka je matka, a preto nezabudla s trpkosťou v hlase priznať, že hoci to bolo báječné, malo to horko-sladkú príchuť, pretože Bella stále nemôže chodiť a tento krátky okamih na tom nič nezmení. Dievčatko si to dosť dobre uvedomuje, ale prečo jej nedopriať niečo, na čo sa môže tešiť, o čom smie snívať? Otvorili sa jej nové možnosti. A len čas ukáže, či sa „kúzelná víla“ zmôže aj na niečo viac, ako iba na jednu „čarovnú noc“. Držíme malej Belle palce, aby ďalším prekvapením boli už jej skutočné kroky.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=fu0x6QBfyB0′]

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: dailymail.co.uk

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

Leave a Reply