Home / Ľudia / Muž, ktorý stratil pamäť

Muž, ktorý stratil pamäť

Keďže najkrajšie príbehy píše sám život, rozhodli sme sa Vám dnes opäť jeden ponúknuť. Pripomína troška scenár z romantického filmu. Viete si predstaviť, že pod náporom nejakej nešťastnej udalosti stratíte pamäť? Ležíte v nemocnice a odrazu k Vám pristúpi celkom neznámy človek, ktorý tvrdí, že je Váš partner. Sú iba dve možnosti, zamilujete sa do neho druhýkrát, alebo zostanete udivene civieť na to “indivíduum” pred Vami. Nepoznáte jeho vnútorné vlastnosti, neviete, prečo ste ho milovali.

Dúfame, že nikoho z Vás takýto osud nestretne, no Damianovi Hammondovi sa to stalo. Pred dvoma rokmi (v noci z 18. na 19. mája 2012) stratil pamäť úplne a tá sa mu celkom nevrátila do dnešného dňa. V stredu ráno (16. apríla 2014) však požiadal svoju manželku o ruku druhýkrát. Keďže na tú pôvodnú chvíľu sa nepamätal, cítil potrebu urobiť to. No kým došiel k tomuto kroku, stálo to celú rodinu veľa úsilia, sĺz i vysvetľovania.

 

Jedného dňa sa Damian nevrátil domov a manželka Cathy prepadla zlej predtuche. Zašla na políciu s prosbou o pomoc. Jej 35-ročný manžel sa našiel v miestnej nemocnici. Rozradostená, že žije, utekala za ním. Zažila však veľké sklamanie, keď si ju manžel poplietol s lekárkou. Nepríjemné! Damian nemal absolútne žiadnu predstavu, kto to za ním prišiel. Nepamätal si ani na to, čo sa mu stalo. To sa koniec koncov nevie presne doteraz. Stres a trauma, ktorú zažil pri cestovaní do práce, si však vybrali svoju daň. Našťastie, Damian sa neuzavrel do seba, chcel si svoj život znova poskladať. Išlo však o tú najťažšiu skladačku, akú si vedel predstaviť. Muž priznáva, že nebolo jednoduché ponoriť sa do svojho vnútra a snažiť sa tam niečo vyloviť. Nepoznal ľudí okolo seba, ktorí sa mu priateľsky prihovárali. Spomína, že keď Cathy na neho prehovorila prvýkrát, musel vyzerať ako tupec, lebo vôbec nechápal, čo tá lekárka od neho chce. S pokojom a nehou mu vysvetlila, že sú manželia. Ukázala mu svoju obrúčku a taktiež tú jeho na prste. Damian si uvedomoval, že sú skutočne spojení, ale vôbec sa mu nevybavovali spomienky na randenie, zásnuby či samotnú svadbu. Aj úseky z jeho raného detstva boli doslova odstrihnuté. Keď mu Cathy ukazovala album s ich deťmi, vybuchol v plač. Nepoznal ich. Boli to pre neho cudzie deti, ale pritom z jeho krvi. Ten, kto to nezažije, iba ťažko pochopí.

Obaja boli pozvaní do televíznej relácie, aby porozprávali svoj príbeh. A práve tu sa Damian v jednom momente otočil   ku svojej žene a vyslovil nečakané: „Ja ťa milujem, milujem ťa celým svojím srdcom. Chcem s tebou žiť každý deň, a preto sa ťa chcem spýtať, či si ma znova vezmeš.” Šokovaná Cathy odvetila jednoduché: „Áno, samozrejme.“

Posledné dva roky boli pre rodinu ťažké. Damian sa musel učiť nanovo zabehnutý rodinný rytmus. Dokonca mal problém i s takými bežnými detailmi, ako je čistenie zubov či holenie. Niektoré spomienky týkajúce sa jeho dvoch synov sa mu vrátili, ale aj tak je to veľmi málo. No ako rodina napredujú a užívajú si chvíle, ktoré si začali nanovo písať od toho nešťastného dňa.

Dojemný moment, kedy požiadal Damian Cathy “znova” o ruku, si môžete pozrieť aj na linku:

http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/dad-who-lost-memory-forgot-3417112

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Zdroj: closeronline.co.uk, mirror.co.uk

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply