Home / Blog / PR články / Káva plná lásky

Káva plná lásky

Vychutnávame si ju každý deň, niekto dokonca viackrát. Ako inak, reč je o káve – celosvetovom nápoji pripravovanom v mnohých podobách, s rôznymi chuťami, tradične, ale aj netradične. 

Tento zázračný nápoj sa teší veľkej obľube. Niet divu, má povzbudzujúce účinky a chutí skvelo. Mnohí ľudia si život bez kávy nevedia predstaviť. Je symbolom pohody, spájame si ju s relaxom a siahame po nej vtedy, keď máme chvíľku pre seba.

kava

Odkiaľ sa vlastne vzala?

Pravlasťou kávy je Etiópia. Istá legenda hovorí, že ju objavil pastier kôz, ktorý dlhší čas pozoroval svoje stádo spásajúce kríky so zaujímavo červenými plodmi. A práve tieto kríky boli kávovníky. Etiópski bojovníci, ktorí niesli červené kávové boby so sebou ako súčasť svojho proviantu, priniesli kávové zrná až do Jemenu. Blahodarné účinky kávy sa rýchlo šírili a dostali sa až do Mekky, svätého mesta islamu. Tu vznikli prvé kaviarne. Káva sa omnoho neskôr stala kľúčovou surovinou a vo vývoze dominovala Južná Amerika.

Každý má tú svoju

Iste má každý svoju obľúbenú kávu, na ktorú si za tie roky zvykol. Možností je veľa, je iba na Vás, ktorú si vyberiete, no pre mňa existuje jediná – Štrbské presso. Názov zámerne pripomína tatranské kultové miesto. Niet divu, táto káva je naša – slovesná.

Aj keď sú jej zrná až z ôsmich krajín sveta, troch kontinentov a zrodila sa v talianskej pražiarni, prísady ako horec a škorec (či samotná receptúra) ju robia čisto slovenskou.

A ako som sa k nej dostala ja?strbske presso

Táto káva bola prvým krokom k môjmu krásnemu vzťahu, ktorý si naplno užívam. Aj keď bol môj partner spočiatku máličko hanblivý, nechybala mu originalita. Namiesto toho, aby ma „normálne“ pozval na rande, poslal mi odkaz, v ktorom stálo: „Kočka, pôjdeš so mnou na kávu?“ Nešlo ale o klasický odkaz. Bol to balíček, v ktorom bol hrnček, pozvanie a Štrbské presso. Bolo to také nevšedné a krásne zároveň, že som nemohla odmietnuť. Ako to už býva, preskočila medzi nami iskra a ja som sa zaľúbila. V tomto okamihu som si zamilovalo aj to voňavé presso

Dlho som priateľa presviedčala, aby mi prezradil, kde takú skvelú kávu zohnal. Dnes to viem a chcem sa s týmto zistením podeliť aj s Vami. Ak aj vy chcete takýmto spôsobom pozvať niekoho na kávu, neváhajte a navštívte stránku  www.pozyvamtanakavu.sk. Ceny sa báť nemusíte, za šťastných 7,77 € odošlete odkaz, hrnček i kávu. Ak tak urobíte do konca augusta, dostanete jeden hrnček zadarmo aj pre seba.

Foto: freedigitalphotos.net, strbskepresso.sk

Leave a Reply