Home / Ostatné / Ako často meniť web

Ako často meniť web

Každý podnikateľ, ktorý má prezentačnú webovú stránku alebo internetový obchod vie, aká je náročná tvorba webu či tvorba eshopu. Všetky tieto veci predurčujú úspešnosť webovej stránky a samozrejme, že tým pádom ide predaj produktov smerom hore alebo smerom dole.

web-template6

To ako web vyzerá (webdizajn), aký je pútavý a čo všetko obsahuje napovedá o jeho ďalšej budúcnosti a o budúcnosti firmy a podnikania. Určite ste si všimli, že niektoré firmy menia svoj web v skutku dosť často a je potom náročné vyznať sa v ňom. Potom sú firmy, ktoré svoj web nemenili od čias, kedy si ho dali založiť, čo môže byť už niekoľko rokov a webová stránka budú dojem, že je zastaralá a nefunkčná. Ako často teda meniť dizajn stránky? A je to vôbec potrebné? Samozrejme, že je vždy veľa vecí, ktoré môže človek zlepšiť a tak vytvárať väčší dopyt po veciach, produktoch či službách, ktoré ponúka. Sú veci, ktoré by mali pri obnovovaní výzoru internetovej stránky ostať nezmenené, aby ľudia, ktorí chodia bežne na vašu stránku nakupovať neboli zmätení zo zmeny a dokázali sa aj na novej resp. obnovenej stránke vyznať naďalej veľmi dobre. Preto je určite dobrý nápad ponechať originálne rozloženie webu a meniť hlavne farebné kombinácie, obrázky a zmodernizovať celkový výraz web stránky. Napíšte novinky, o ktoré sa chcete podeliť so svojimi zákazníkmi, ale kostru webovej stránky nemeňte. Možno by ste mohli pridať pár referencií od klientov a nakupujúcich a odkazy na videá či spolupracovníkov, ktoré pomôžu v ďalšom orientovaní sa na trhu vašich potenciálnych klientov.

Je teda dôležité meniť a modernizovať web stránky, “rekonštruovať” web dizajn, no nikdy neurobte zo svojej stránky úplne inú na pohľad a zachovajte jej doterajšiu funkčnosť. Veď predsa chcete, aby ľudia nakupujúci u vás mali pocit, že aj keď je váš web úplne nový, stále sa na ňom môžu cítiť ako “doma” a všetko pohodlne nájsť.

 

© bannosuke / Dollar Photo Club