Home / Ostatné / Operatívny lízing prináša aj tieto výhody

Operatívny lízing prináša aj tieto výhody

Pri nadobudnutí vozidla existujú viaceré alternatívy financovania. A to buď zaplatenie auta vlastnými zdrojmi, úver, bežný lízing, prípadne operatívny lízing. Práve posledne menovaná možnosť prináša množstvo výhod, ktoré zaujmú najmä podnikateľov. V tomto článku vám ich bližšie priblížime.

Auto bez vstupných nákladov

Azda najväčším plusom, ktorý ponúka operatívny lízing, je absencia vstupných nákladov. Zvyčajne nie je vyžadovaná ani žiadna akontácia, preto auto získate bez toho, aby ste doň museli čokoľvek investovať. Iba platíte pravidelné splátky, zvyčajne na mesačnej báze. Ušetrené financie tak podnikatelia môžu využiť na iné účely, napríklad ich investovať, prípadne použiť na rozvoj svojich podnikateľských aktivít, čím ich dokážu zhodnotiť.

Servisná starostlivosť v réžii lízingovky

O vozidlo financované cez operatívny lízing sa jeho užívateľ nemusí prakticky nijak špeciálne starať. Samozrejme, musí mu dopriať bežné čistenie, ale celá starostlivosť o technickú stránku je v réžií lízingovky. Tá takisto hradí aj vzniknuté náklady spojené so servisnými úkonmi. Ak sa navyše auto musí zdržať v servise o niečo dlhšie, lízingová spoločnosť zvyčajne poskytuje náhradné vozidlo tak, aby tým klient nebol výraznejším spôsobom obmedzovaný.

Kontrola nad nákladmi

S vyššie uvedeným bodom súvisí aj kontrola nad nákladmi určenými na vozový park. Podnikateľ využívajúci operatívny lízing jasne vie, koľko ho bude stáť mesačná prevádzka vozidiel. Všetky náklady totiž tvorí splátka plus pohonné hmoty. Samozrejme, celá výška splátky je považovaná za daňový náklad, a preto si ju podnikateľ dokáže odpísať.

Inovácia vozového parku

Zmluva na operatívny lízing sa zvyčajne uzatvára na obdobie od 24 do 48 mesiacov. Po jej uplynutí preto máte príležitosť nadobudnúť opäť nové vozidlo, a bez ďalších extra nákladov. Ak by ste auto kúpili bežnou cestou, pri jeho výmene za nové by vám s určitosťou vznikla finančná škoda spôsobená výrazným poklesom jeho hodnoty.

Jednoduché vybavenie

Dnes už na vybavenie operatívneho lízingu nepotrebujete nikam cestovať ani podstupovať dlhé rokovania. Celý proces je jednoduchý tak, aby klienta zbytočne nezaťažoval. Napríklad, lízingová spoločnosť Hertzlease prevádzkuje na svojej stránke online kalkulačku, ktorú len postačí vyplniť a o všetko ostatné sa postarajú už jej pracovníci.